Ce ar pune Vladimir Putin la cale după „pauza operațională” din Ucraina. S-a aflat următorul său pas

de: Stan Nicu
15 07. 2022

S-a aflat ce ar pune Vladimir Putin la cale după „pauza operațională” din Ucraina. După ce armata rusă a capturat mai multe teritorii cheie din regiunea Luhansk au început să apară întrebări cu privire la capacitatea forţelor ruse de a face faţă în continuare războiului. Care ar fi următorul pas al lui Vladimir Putin.

Ce planuri ar avea Vladimir Putin după „pauza operațională”. Care ar fi următorul pas

Primul indiciu că armata lui Vladimir Putin ar putea face un pas înapoi în Ucraina a venit chiar de la preşedintele rus, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS, care a sugerat că unităţile angajate în cucerirea Lîsîceank şi Luhansk ar trebui să ia o pauză scurtă pentru a se reface, regrupa şi pregăti în vederea unui viitor atac.

Acum, se pune problema că în cazul unui război de uzură în cadrul căruia părțile beligerante sunt angajate într-o luptă menită să aducă inamicul până în punctul de maximă epuizare pentru a obţine o victorie, o astfel de pauză nu ar fi de bun augur pentru Rusia.

Armata rusă are mai multe eșecuri

Mai ales după ce trupele Kremlinului s-au chinuit iniţial să ţină pasul, ratând în obiectivul primar de a lua Kievul şi suferind ulterior pierderi masive de trupe, cel puţin conform bilanţulului Statului Major Ucrainean, în timp ce soldaţii ruşi nu au contenit să se plângă de pregătirea insuficientă şi moralul scăzut pe câmpul de luptă.

Conform unor analişti, invocarea unei pauze operaţionale ar putea însemna că armata rusă se apropie de un impas sau că a apărut o degradare a puterii de luptă.

Ce ar putea însemna pauza operațională a armatei ruse

„Trupele ruseşti care au finalizat captura Severodoneţk şi Lîsîceank au în mod clar nevoie să-şi regenereze puterea de luptă şi să-şi creeze capacităţi de sprijin, între care şi provizii, înainte să se lanseze într-o altă operaţiune ofensivă pe scară largă”, se arată în raportul analiştilor de la Institutul de Studiu al Războiului (ISW).

În plus, pauza operaţională ar putea fi şi un indiciu al faptului că conducătorii armatei ţin cont de nevoile militarilor.

Pauza operațională ar putea însemna și lipsă de personal militar

„Absenţa unor pauze programate de la condiţiile intense de luptă este cel mai probabil printre cele mai dăunătoare probleme de personal pe care ministerul rus al Apărării se chinuie să le remedieze în cadrul forţei sale”, a comentat zilele trecute Ministerul britanic al Apărării.

„Comentariul public al lui Putin este menit probabil să fie un semnal al preocupării pentru bunăstarea trupelor sale în faţa plângerilor recurente din Rusia cu privire la tratamentul soldaţilor ruşi”, a notat şi ISW.