Ce alcoolemie avea mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești. S-a deschis dosar penal

Ce alcoolemie avea mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești. S-a deschis dosar penal
Ce alcoolemie avea mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești

Mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești avea o alcoolemie de 0.4 în aerul expirat. Accidentul a avut loc în noapte de miercuri spre joi, atunci când trenul de marfă s-a izbit într-un alt marfar staționat.

Mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul era beat

Un tren marfar încărcat cu fier vechi a intrat într-un alt tren marfar care era încărcat cu ciment, însă cel din urmă staționa. În urma impactului, două persoane au suferit leziuni minore, iar nici una dintre acestea nu a fost internată. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a spus că, cel mai probabil, conducătorul trenului a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice.

„Vreau să transmit un semnal destul de clar către acești operatori de marfă din zona privată, pentru că, în fine, de la stat a mai rămas un singur operator, că nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele.

Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi. Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, da (ar fi adormit – n.r.), dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a spus Cătălin Drulă, în exclusivitate la Antena 3.

Traficul în zonă este blocat

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de accident feroviar. Turiștii care se întorc de la mare sau care sunt în drum spre mare trebuie să știe că traficul este îngreunat, iar trenurile circulă pe un singur fir.

CFR SA a anunțat că magistrala București – Constanța este blocată în stația CF Fetești. Ambele sensuri de circulație sunt blocate, din cauza tamponării celor două trenuri private care transportau marfă.

”Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI