Ce adaugă gospodarii de la țară în pământul răsadurilor de castraveți. Așa obțin recolte bogate și de calitate
Când vine vorba de agricultură, pe cât de frumoasă și satisifăcătoare este, pe atât de grea este munca la câmp și în sere. Este important să știi ce ai de făcut, cum este și cazul de față, cel al răsadurilor de castraveți. Dacă vrei să te apuci de astfel de culturi, este important să știi ce adaugă gospodarii de la țară în pământul răsadurilor de castraveți. Așa obțin recolte bogate și de calitate.
Gospodarii spun că răsadurile de castraveți sunt ușor de cultivat
Castraveții sunt ușor de cultivat, atâta timp cât le oferiți căldură, lumină solară și umiditate constantă, dar aceste legume fragede nu tolerează înghețul. Dacă doriți să prelungiți sezonul de creștere, începeți plantarea răsadurilor în interior, apoi mutați-i în grădină sau plantați-i în containere când sunteți sigur că a venit primăvara, spun experții.
Cu toate astea, pentru a avea culturi bune de castraveți, trebuie să treci printr-un amplu proces, iar asta implică cel puțin trei etape importante, inclusiv ceea ce adaugă gospodarii de la țară în pământul răsadurilor de castraveți. Așa că, hai să aflăm împreună care sunt acești pași.
1. Plantarea semințelor de castraveți în interior
Semințele de castraveți pot fi plantate în aproape orice recipient cu o gaură de drenaj, dar ghivecele de turbă de 7,5 până la 10 cm funcționează bine și sunt ușor de transplantat fără a deteriora rădăcinile.
Puneți ghivecele de turbă în tăvițele de plantare a semințelor pentru a prinde excesul de apă.
2. Germinarea semințelor de castraveți
În acest moment, semințele tale de castravete au nevoie de căldură pentru a germina. Așezați tava deasupra frigiderului sau a altui aparat cald, apoi acoperiți tava cu plastic transparent pentru a reține căldura și umiditatea. Dacă plantați multe semințe, poate doriți să investiți într-un covoraș de încălzire ieftin.
Verificați ghivecele de turbă în fiecare zi și pulverizați amestecul pentru ghiveci dacă îl simțiți uscat. Semințele de castraveţi nu vor germina fără o umiditate constantă, dar aveți grijă să nu le udați prea mult, răsadurile vor putrezi și vor muri în solul excesiv de umed.
Odată ce semințele au germinat, au nevoie de lumină. Îndepărtați plasticul și așezați tăvile sub câteva becuri fluorescente. Nu sunt necesare lămpi de creștere scumpe, dar lumina de la o fereastră nu este, în general, suficient de puternică.
3. Etapele finale
Când răsadurile de castraveți au o înălțime de aproximativ 3 cm, folosiți o foarfecă pentru a tăia cele mai slabe răsaduri, lăsând o răsadniță puternică în fiecare ghiveci.
Răsadurile de castraveți sunt gata să fie transplantate într-un loc însorit din grădină sau într-un recipient de pe terasă, când au o înălțime de aproximativ 5 cm. Nu le mutați în aer liber până când nu sunteți sigur că a trecut orice pericol de îngheț.
După această etapă urmează și ceea ce ne interesează pe noi în acest proces.
Ce adaugă gospodarii de la țară în pământul răsadurilor de castraveți
Acum este acel moment în care va trebui să umpleți găurile din pământ, unde veți pune răsadurile cu un amestec de îngrășăminte de bună calitate. Ulterior, udați bine amestecul, apoi lăsați-l să-și facă treaba.
Mai trebuie spus aici că, în funcție de soiul castraveților, va trebui să folosiți o anume cantitate de îngrășământ, iar dacă folosiți resturi organice, va dura câteva zile, cel puțin, până se vor descompune și vor începe să hrănească răsadurile de castraveți.