Ce adaugă Chef Florin Dumitrescu în compoziție pentru cea mai bună plăcintă de mere. Secretul celebrului bucătar
Nimic nu se compară cu mirosul de plăcintă de mere ce învăluie casa într-o zi rece de toamnă. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretul său pentru cel mai bun desert. Află în rândurile de mai jos ce ingredient deosebit trebuie să adaugi în mere, înainte de a le pune în aluat.
Ce ingredient pune Florin Dumitrescu în plăcinta de mere
Multe românce prepară în această perioadă a anului plăcintă de mere. Rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi, a bucătarului Florin Dumitrescu, fost jurat la Chefi la Cuțite, te va ajuta să faci cel mai delicios desert al sezonului pe care l-ai mâncat vreodată. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Florin Dumitrescu a dezvăluit ce ingredient special adaugă în merele coapte pentru a oferi preparatului o aromă savuroasă, dar nu numai. Este vorba despre coniac. Pe lângă gustul deosebit, produsul ajută și la flambarea corespunzătoare a fructelor.
În continuare, Playtech Știri îți prezintă rețeta lui Florin Dumitrescu de plăcinte de mere. Cantitatea ingredientelor pe care trebuie să le folosești poate să varieze, bineînțeles, în funcție de cât de mult desert vrei să servești la masă. Modul de preparare trebuie respectat însă cu sfințenie.
Rețeta Chef-ului Florin Dumitrescu de plăcintă de mere
Ingrediente:
- unt;
- mere;
- 2 linguri zahăr;
- scorțișoară;
- puțin coniac;
- 2 ouă;
- aluat foietaj.
Mod de preparare:
- Se spală, se curăță și se taie merele cuburi.
- Se pune puțin unt într-o tigaie, în care se adaugă cuburile de mere.
- Se adaugă în mere zahăr, scorțișoară și puțin coniac și se lasă la gătit.
- Se bat ouăle într-un vas de bucătărie separat.
- Se desface foietajul și se întinde în tavă.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se așază merele pe o latură a foietajului, care se împachetează potrivit preferințelor.
- Se taie aluatul în exces și se întorc marginile către interior.
- Se întinde oul peste aluatul de foietaj și se dă plăcinta la cuptor.
Ce adaugă bucătarul peste plăcinta de mere, la final
Plăcinta de mere trebuie să stea în cuptor pentru aproximativ 45 de minute. După ce se răcește puțin, se taie, iar pe fiecare porție în parte se adaugă un alt ingredient-secret al bucătarului Florin Dumitrescu: iaurt de 10% grăsime. Va schimba gustul preparatului în unul mai bun.
Citește și: Cât timp se călesc merele pentru plăcintă. Ce să adaugi în umplutură ca să iasă gustoasă
Poți servi cu încredere plăcinta de mere inclusiv oaspeților care te vizitează. Toată lumea va fi impresionată de desertul pe care l-ai pregătit. Poftă bună!