Ce acuzații i se aduc, de fapt, lui Alex Bodi. “Este un dosar extrem de greu”. Detalii nebănuite din anchetă
Alex Bodi a fost ridicat de mascați miercuri dimineață, în urma unor percheziții DIICOT vizând grupări infracționale organizate implicate în trafic de droguri, de persoane, proxenetism, cămătărie și șantaj. Conform surselor Observator, fostul soț al Biancăi Drăgușanu este acuzat că obliga tinere să se prostitueze în Germania. La sediul DIICOT din Craiova vor fi aduse pentru audieri 18 persoane, printre ele și Bodi. Liderul grupării ar fi Adrian Tâmplaru, nașul vedetei, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România.
Alex Bodi, mâna dreaptă a nașului într-un dosar de proxenetism. Acuzațiile care i se aduc
Mascații au ajuns la vila de lux din Pipera a milionarului, miercuri, înainte să se lumineze. Alarma locuinței s-a declanșat, însă Bodi nu le-a deschis, așa că oamenii legii au intrat peste el în casă. Potrivit sursei menționate, în locuință au fost găsite multe ceasuri scumpe, dar și un cuțit mare.
Afaceristul este cercetat că face parte dintr-o rețea de proxenetism. Din anul 2014 și până acum, membrii grupării ar fi racolat minore și tinere pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în cluburile și pe străzile din Germania, Marea Britanie și Austria. Victimele erau păcălite prin metoda ”Loverboy”, violate și șantajate să nu fugă. Liderul rețelei ar fi interlopul Adrian Tâmplaru, fost membru al clanului Clămparu.
„Este un dosar extrem de greu. Fetele racolate erau umilite în ultimul hal”, au declarat surse din cadrul anchetei, citate de Adevărul.
Modul de operare al proxeneților
„În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).
Unele dintre victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată pentru a fi exploatată şi controlată cu mai multă uşurinţă.
Au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie. O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate”, se arată într-un comunicat remis presei.
Acțiune de amploare a DIICTOT. Vela: E ziua Z, zi importantă pentru combaterea infracționalității
„La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi a unităţilor subordonate efectuează un număr de 386 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor ample acţiuni, vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, acţiuni ce se derulează concomitent pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti”, potrivit DIICOT.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că „este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind făcute 619 de percheziţii şi descinderi.