13 apr. 2022 | 12:44

Ce a spus Larisa Iordache despre colaborarea cu Bellu și Bitang. Detalii neștiute

Sport
Ce a spus Larisa Iordache despre colaborarea cu Bellu și Bitang. Detalii neștiute
Larisa Iordache le datorează cariera din gimnastică antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang

Ce a spus Larisa Iordache despre colaborarea cu Bellu și Bitang. Marea campioană s-a retras din gimnastică la doar 25 de ani, măcinată de accidentări. Multipla medaliată olimpică și mondială a început o nouă carieră, cea de antrenoare la clubul Dinamo, unde a reușit deja să câștige prima medalie din această postură. Larisa Iordache a dezvăluit un moment de cumpănă din cariera sa, unul peste care a trecut cu ajutorul celebrului cuplu de antrenori, Octavian Bellu – Mariana Bitang.

Ce a spus Larisa Iordache despre colaborarea cu Bellu și Bitang

Ce a spus Larisa Iordache despre colaborarea cu Bellu și Bitang. Multipla medaliată olimpică și mondială a decis, în decembrie, să pună capăt carierei de gimnastă. Ea a fost măcinată de accidentări în ultima perioadă, una dintre acestea împiedicând-o să participe la finala probei de bârnă de la Jocurile Olimpice 2020 de la Beijing.

„Azi închei acest capitol frumos din viața mea. Mă simt împăcată și mulțumită cu alegerea pe care am făcut-o. Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită. Am pus cipicii de o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț acolo în inima și mintea mea.

Aș vrea să spun multe, însă nu îmi pot găsi cuvintele pentru o singură postare. Vreau să știți că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmăriți cu drag, îmi scrieți și îmi transmiteți gânduri pozitive. Și vreau să mulțumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele măcar odată în acești 20 de ani de când am început gimnastica!”, a scris Larisa Iordache, pe contul său de Facebook, la mijlocul lunii decembrie.

Detalii neștiute

Larisa Iordache a lucrat în cariera sa cu celebrul cuplu de antrenori, Octavian Bellu (71 de ani) și Mariana Bitang (59 de ani). Cei doi sunt considerați cei mai titrați tehnicieni din istoria acestui sport. Larisa Iordache a povestit un episod din 2011, când încă participa la competițiile de junioare. Atunci, fosta gimnastă nu reușea să se recupereze după o accidentare la mușchi, iar cei doi au decis să o ducă la Viena, pentru investigații. Acolo, s-a descoperit că avea două ligamente rupte.

„Am avut un campionat european de junioare în care trebuia să fiu cea mai bună. Având durerile acelea, nu știam dacă o să pot da 100%. Am avut tăria să fiu în competiție ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Am obținut 4 medalii de aur și 2 de argint.

După, doamna Marian și domnul Bellu m-au dus la Viena pentru a vedea de ce mă doare atât de rău piciorul. Acolo, am făcut un RMN și doctorul mi-a zis: „infiltrații sau operație”. Domnul Bellu a zis: „Cum, operație la mușchi?”.

Nu mușchiul era problema. Sunt 3 ligamente acolo care se rup foarte greu. La mine erau două rupte, iar unul abia se ținea. Doctorul a zis că recuperarea dura 6 luni, iar până la Jocurile Olimpice mai era un an. În gimnastică, dacă stai 2 săptămâni, trebuie să recuperezi o lună”, a spus Larisa Iordache, conform GSP.ro.

„Dânșii mi-au salvat cariera”

Larisa Iordache a adăugat că fără grija celor doi antrenori, cariera ei se putea frânge încă de atunci. De asemenea, a contat mult și capacitatea sa rapidă de recuperare.

„Doar că eu am avut abilitatea de a mă recupera foarte repede. Cei din Federație nu știau ce să facă. Decizia au luat-o părinții mei, împreună cu doamna Mariana și domnul Bellu. Pot spune că acolo, dânșii mi-au salvat cariera, pentru că m-au dus atunci la Viena. Doamna Mariana a stat lângă mine, m-a ajutat, m-a spălat.

Le sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile astea. Dânșii au fost niște antrenori exact cum ar fi trebuit să fie. Știau când să mă motiveze, când să mă lase în pace. Doamna Mariana și domnul Bellu mi-au fost ca niște părinți. Erau foarte implicați în ceea ce făceam și în pregătirea mea. Nu mă așteptam, a fost ceva wow”, a mai declarat Larisa Iordache, potrivit sursei citate.

Larisa Iordache a devenit ea însăși antrenoare, în cadrul clubului Dinamo. De curând, fosta sportivă a cucerit prima sa medalie din această nouă postură. Echipa de fete a clubului dinamovist, pregătită de Iordache, a câștigat medalia de aur la Campionatele Naționale, la categoria de vârstă 9 ani.

Digisport.ro
Nu mai e cale de întoarcere: Rangers vrea să încheie repede ”telenovela Ianis Hagi”
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
George Simion, probleme cu poliția. A fost implicată și soția sa, Ilinca
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Băsescu are un plan. Toți îl credeau la pământ
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Șoferii scapă de amenzi și puncte de penalizare. Pentru ce abateri nu mai sunt sancționați
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro