Ce a scris presa din Elveția despre Ianis Hagi. Momentul care i-a uimit pe jurnaliști

de: Ioana Bucur
22 11. 2023

Este oficial, după meciul de marți seară, de pe Arena Națională, România s-a calificat la Euro 2024. Reușita tricolorilor a stârnit un val de reacții nu doar în rândul microbiștilor români, dar și peste graniță. Ce a scris presa din Elveția despre Ianis Hagi. Momentul care i-a uimit pe jurnaliști, coincidența a fost prea mare.

Presa din Elveția, despre Ianis Hagi

Victoria în fața naționalei Elveției a înseamnat încheierea unei grupe de calificări fără înfrângere pentru jucătorii noștri, însă calificarea României la Euro 2024 fusese deja decisă după meciul câștigat cu Israel.

După reușita de sâmbătă, când printre eroii de pe teren a fost Ianis Hagi, presa din Elveția a publicat un material interesant. Jurnaliștii au remarcat o coincidență fabuloasă, petrecută acum aproape trei decenii.

„Sunt povești în fotbal care par făcute după un scenariu”

Ce de la publicația Freiburger Nachrichten au punctat că Ianis nu este singurul „Hagi” care a marcat un gol ce a adus României calificarea la un turneu important, amintind episodul din 1994 din meciul cu Cardiff, când „un anume Gică Hagi” marca pentru țara sa, obținând astfel calificarea la Cupa Mondială din SUA.

„Sunt povești în fotbal care par făcute după un scenariu. Sâmbătă, Ianis Hagi a marcat golul de 2-1 împotriva Israelului și apoi a sărbătorit calificarea la EURO. Cu aproape 30 de ani în urmă, România se califica la Cupa Mondială din SUA cu același rezultat împotriva Țării Galilor la Cardiff. Printre marcatori a fost un anume Gică Hagi, tatăl lui Ianis”, a scris sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Ce spun elveţienii despre Bucureşti, înainte de meciul de pe Arena Naţională. Ianis Hagi, emoţionat: ”Realitatea bate visul”

„Românii să fie mândri de echipa lor”

Marți, 21 noiembrie 2023, România a învins Elveția, scor 1-0. După partidă, Edi Iordănescu a declarat că românii au toate motivele să fie mândri de jucătorii naționalei, care au reușit să se califice la Euro 2024 de pe primul loc în Grupa I.

„Nu au fost momente uşoare, nu sunt supărat pe critici, mergem mai departe. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Am încredere în absolut toţi. Pentru mine a fost o responsabilutate enormă pe care am resimţit-o în faţa acestor spectatori.

Trebuie să analizăm bine ce am făcut, când au fost analize şi corecţii, ne-am dezvoltat. Am construit totul cu jucătorii mei. Important e ca suporterii să fie alături de echipa naţională. Românii să fie mândri de echipa lor. Uniţi suntem tot timpul mai puternici”, a spus selecționerul.

Te-ar putea interesa și: Presa din Ungaria, reacție după calificarea României la Euro 2024. Ce au scris jurnaliștii despre Ianis Hagi