Ce a putut spune Ion Țiriac după victoria Simonei Halep la Stuttgart: ”Lumea nu înțelege”

de: Ștefan R. Apostol
23 04. 2021

Victoria Simonei împotriva jucătoarei Marketa Vondrousova a fost considerat cel mai bun meci al acesteia de până acum. Printre cei care au lăudat-o pe Simona Halep se numără și fostul mare tenisman, Ion Țiriac.

Simona Halep lăudată de Ion Țiriac după meciul de la Stuttgart

Unul din cei mai importanți susținători ai jucătoarei noastre, Ion Țiriac, a vorbit la superlativ despre ultima prestație a Simonei. Meciul de la Stuttgart, împotriva jucătoarei cehe, în opinia acestuia, a fost unul din cele mai bune de până acum.

Prestația Simonei s-a pus și pe faptul că se simte confortabilă pe zgură, asta fiind un plus. Replica lui Ion Țiriac la finalul meciului a fost „cel mai bun meci făcut de Halep după finala de la Wimbledon 2019”. Ulterior, într-un interviu acordat celor de la GSP.ro, Ion Țiriac a explicat de ce consideră că a fost cel mai bun meci al Simonei.

”Am văzut niște frânturi din primul meci de la Stuttgart și ce am văzut i-am și spus imediat. «Ăsta e cel mai bun meci pe care tu l-ai făcut după finala de la Wimbledon!»  De ce? Dintr-o singură rațiune! Una simplă, o tot vorbesc, dar lumea nu înțelege nimic. Uitați-vă la Simona Halep la un singur lucru. Unde stă când lovește mingea.

Dacă stă pe linia de fund sau puțin mai în față, mingea ei câștigă două secunde decât dacă stă cu doi metri în spate. Adversara n-o să mai aibă timp! Ea n-o să lovească niciodată mai tare decât Serena, nu! Dar repede poate să joace. Acum, dacă în sfârșit își dă seama, trebuie să termine punctul mai repede. Ieri a făcut-o. A stat superb în primul set, iar în al doilea set s-a dat jumătate de metru, un metru mai în spate și s-a văzut imediat”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Simona joacă sfertul de finală în această seară

La ora la care scriem acest material Simona Halep va juca sfertul de finală cu rusoaica Ekaterina Alexandrova. Are toate șansele să meargă mai departe, dacă ținem cont de terenul pe care se va juca.

Cu toatea astea Simona, mai spune Ion Țiriac, trebuie să-și facă jocul, indiferent de ce adversar are în față. Turneul de la Stuttgart este locul unde Simona poate ajunge până în finală și chiar să o câștige, atâta timp cât se va concentra la joc și nu la rezultat.

”Dacă reușește cineva s-o convingă să stea acolo în teren și să uite de scor și de presiune, are o șansă. Dacă stă în spate, n-are nicio șansă. În ziua de azi, tenisul e un sport geometric. Geometria jucătorului, ca poziție pe teren, e vitală.”, a mai spus Ion Țiriac despre Simona Halep.