Ce a pățit Simona Halep în timpul meciului de la Roland Garros. Afecțiunea din cauza căreia ar fi pierdut

de: Năstase Mirabela
27 05. 2022

Ce a pățit Simona Halep în timpul meciului de la Roland Garros. Eliminată încă din turul II de la acest turneu, jucătoarea de tenis a explicat în timpul conferinței de presă ce anume s-a întâmplat în timpul meciului cu Qinwen Zheng. Simona Halep a câștigat fără probleme primul set, însă nu a reușit să mențină jocul la un nivel ridicat, astfel că sportiva de 19 ani s-a impus în 11 din ultimele 12 game-uri ale partidei.

Ce a pățit Simona Halep în timpul meciului de la Roland Garros

Simona Halep a vorbit după acest meci. În conferința de presă, sportiva româncă a explicat nu a fost vorba de vreo accidentare și a pus totul pe seama presiunii din ultima perioadă.

„A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a intamplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întamplat acum. Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat.

O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întample. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor doi ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică.

Cred că mâine o să fiu mai puternica decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus o presiune prea mare, o să încerc să o gestionez mai bine” a spus Simona Halep, la conferința de presă.

Ce pregătește Simona Halep pentru luna iunie

Întrebată de jurnaliști despre lecția învățată din acest episod, Simona Halep a spus:

 „E doar un meci de tenis, cred că ar trebui să îl abordez puțin mai relaxată. N-ar trebui să mai pun atât de multă presiune pe mine. Chiar îmi dorem să reușesc lucruri frumoase aici. M-am simțit bine pe teren, la antrenamente, am muncit din greu. Nu găsesc un motiv particular, dar s-a întâmplat. Nu am ce face, trebuie să accept. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată într-un meci”.

Amintim că Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund al turneului Roland Garros, cu scor 6-2, 2-6, 1-6.

În luna iunie, jucătoarea româncă va pregăti turneul de la Wimbledon, o competiție pe care a câștigat-o în anul 2019. Primele turnee din calendar, în perioada 6-12 iunie, sunt cele de la S’Hertogenbosch și Nottingham, însă Simona Halep nu s-a înscris la niciunul. Dacă nu va cere un wildcad, Simona Halep va juca primul meci pe iarbă în 2022 la Birmingham, în intervalul 13-19 iunie.