Ce a pățit Florin Cîțu în timpul inaugurării Pasajului Mogoșoaia. Imaginile spun tot VIDEO

de: Anca Lupescu
30 09. 2021

Florin Cîțu a participat la inaugurarea Pasajaului Mogoșoaia. Cu toate acestea, premierul a trecut printr-un moment de-a dreptul jenant.

Moment jenant pentru premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu nu pare să se bucure de prea multă popularitate în rândul românilor, lucru care s-a și văzut astăzi, la evenimentul de inaugurare a Pasajului Mogoșoaia.

Politicianul a fost claxonat insistent de șoferii care erau în zonă, în timp ce făcea declarații cu privire la inaugurarea noului Pasaj Mogoșoaia.

Pe tot parcursul discursului premierului s-au auzit claxoane, iar Florin Cîțu s-a chinuit să audă întrebările jurnaliștilor. El a ținut să precizeze că știe că șoferii sunt supărați.

Ce a pățit la inaugurarea pasajului Mogoșoaia

„Da, îi auzim pe şoferi cât de supăraţi sunt şi e normal. Toţi am fi supăraţi dacă am fi stat în trafic cu orele. Acest pasaj rezolvă o problemă majoră pentru Centură. Dacă m-ar putea auzi, ar afla că s-a rezolvat şi problema cu carantinarea şoferilor care vin din exterior din zone roşii. Nu mai intră în carantinare sau dacă sunt vaccinaţi”, a declarat Cîțu.

Întrebat ce le transmite celor care protestează claxonând, premierul Florin Cîțu a răspuns că pasajul Mogoșoaia va rezolva problema celor blocați în trafic în zonă.

”Le-am transmis că această soluție, acest pasaj care se termină cu 6 luni mai devreme va rezolva problema acestor șoferi care stau aici în trafic. Le transmit că PSD a avut acest proiect în sertare 3 ani de zile și n-a făcut nimic, l-a avut Primăria Bucureștiului 8 ani de zile și n-a făcut nimic, a venit guvernarea liberală și într-un an de zile a rezolvat problema”, a răspuns premierul.

Pasajul rutier suprateran Mogoșoaia are circa 800 de metri și este deschis traficului începând de astăzi, 30 septembrie.

Ce a spus fostul ministru al Transporturilor

Fostul ministrul al Transporturilor Cătălin Drulă a declarat că lucrarea trebuia terminată abia în aprilie 2022.

„Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022.

Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, a detaliat fostul ministru Cătălin Drulăîntr-o postare pe Facebook publicată miercuri după-amiază.