Ce a pățit Dan Negru cu un prieten apropiat. A rămas șocat și el: „Mi-a spus că sunt înapoiat”

Ce a pățit Dan Negru cu un prieten apropiat. A rămas șocat și el: „Mi-a spus că sunt înapoiat”
Omul este unic, la fel și reacțiile sale

Binecunuscutul moderator TV Dan Negru se poate lăuda că are extrem de mulți prieteni. Dar, cum fiecare dintre noi este unic, așa și cu prietenii acestuia. Recent, Dan Negru a povestit pe rețelele de socializare despre modul în care unii din prietenii săi au reacționat la diferitele sfaturi date de acesta, mai ales în această perioadă din an. Răspunsurile l-au surprins înclusiv pe moderator.

Omul este unic, la fel și reacțiile sale

Parafrazându-l pe Ralph Waldo Emerson, care spunea că „Să fii tu însuți într-o lume care încearcă constant să te transforme în altceva este cea mai mare realizare”, același lucru l-a simțit pe pielea lui și Dan Negru în relația cu o parte dintre prietenii săi.

Ce afirmație minunat de simplă și totuși complexă este cea enunțată de Ralph Waldo Emerson. La prima vedere, ar părea evident că ai aspira să fii tu însuți. Dar știm cu toții despre presiunile de a-i mulțumi pe alții pe măsură ce creștem.

Mai întâi presiunea vine de la părinți, apoi de la colegii tineri, mai departe de profesori și șefi. Te trezești încercând în mod constant să te ridici la nivelul așteptărilor celorlalți… și de ce nu?

De obicei, este un lucru bun să urmezi dorințele celor care te-au crescut și este firesc să te conformezi căilor oamenilor care te ajută pe parcurs. Seamănă foarte mult cu osmoza. De asemenea, este de așteptat să se urmeze căile prescrise, într-un fel, pentru a răsplăti bunătatea și datoriile.

De exemplu, părinții îți plătesc educația, inclusiv activitățile artistice și sportive, așa că, cu siguranță, este logic să încerci să excelezi în aceste activități, ca o formă de „mulțumire”. Același lucru este valabil și pentru a-i arăta unui profesor sau unui mentor bun că îi înțelegi lecțiile și că, adesea, ajungi să te dezvolți mai departe pe calea pe care ți-a dezvăluit-o și recomandat-o.

În aceeași măsură rețeta se poate aplica și în relațiile cu prietenii, dar uneori rezultatul poate fi exact ceea ce a primit și Dan Negru atunci când a încercat să dea câteva sfaturi unora din prietenii săi.

Dan Negru: „Mi-a spus că sunt înapoiat”

Plecând de la aceste idei, Dan Negru a povestit câteva episoade, mai exact reacții ale unor prieteni apropiați atunci când i-a sfătuit pe fiecare în parte, mai ales în aceste zile premergătoare Paștelui, să încerce anumite lucruri. În cea mai recentă postare pe rețelele de socializare, Dan Negru și-a povestit experiențele avute cu o parte din prieteni, scriind:

„Un guru yoghin indian a adunat ieri mii de oameni in București. Dacă spui că mergi la biserică ești retrograd. La guru e cool.  O cântăreață cunoscută imi trimite in fiecare dimineața pe whatsap câte o mantară. Când i-am spus să incerce și cu Tatăl Nostru m-a privit cu mirare. Eram retrograd.

Un prieten are casa ticsită de bețișoare aromate. Alungă spiritele rele mi-a explicat. Cand i-am sugerat tămâia mi-a zis că sunt înapoiat. Ăștia suntem… Cel mai greu e să rămâi tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva !”, scrie Dan Negru.

Ceea ce a dat de înțeles celebrul moderator, poate, este că deși suntem unici și irepetabili, uneori ceea ce părem a fi nu este ceea ce suntem și că, așa cum spunea și Ralph Waldo Emerson, Să fii tu însuți într-o lume care încearcă constant să te transforme în altceva este cea mai mare realizare”. Poate experiența asta îl va determina pe Dan Negru să-i ia  pe fiecare așa cum e, sau nu. Cine știe?