Ce a găsit un turist american când a venit în România: ‘În Franța și Germania erau gândaci’

de: Stan Nicu
04 03. 2023

Cei mai mulți dintre străinii care ajung în România sunt încântați de ce găsesc aici. Sunt încântați de cum arată orașele, de cazare, dar și de mâncarea românească. Ce a găsit un turist american când a venit în România: „În Franța și Germania erau gândaci”.

Ce a descoperit un turist din SUA când a venit în România. Nu a mai vzăut așa ceva

Un tânăr din SUA, cunoscut sub porecla de pe TikTok ooopsimoveadagain („Ups, m-am mutat din nou”), a povestit despre orașul din România pe care l-a vizitat- Sibiul.

Tânărul a fost încântat de ce a descoperit în Sibiu și spune că nu a mai văzut în viața lui un astfel de oraș.

Sobiul, unul dintre cele mai bine conservate orașe

„Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale în care am fost”, spune turistul american, într-un video pe care l-a postat pe TikTok.

Tânărul, care călătorește în mai toată lumea, a mai dezvăluit că în hoteluri din SUA, Franța și Germania pentru 70 de dolari pe noapte era cazat în camere cu condiții insalubre. Vizita în țara noastră a fost ca o adevărată gură de aer proaspăt pentru el.

Unde s-a cazat americanul

Astfel, încântat de arhitectura Sibiului, americanul a decis să se cazeze într-o locuință cu încărcătură istorică.

„Doar ce m-am cazat în această casă frumoasă. Este o casă veche de 250 de ani. Îmi plac grinzile. Uitați-vă la culori și la detalii! Cine zice că românii nu au gusturi bune la amenajări interioare? Și cărți, desigur, le place să citească. Oh, cât m-a costat? 34 de dolari pe noapte. Și când te gândești că am plătit 70 de dolari pe noapte în hoteluri pline de gândaci din SUA, Franța și Germania”, a declarat el în filmulețul pe care l-a postat pe platforma TikTok.

Turistul, fermecat de numele german al Sibiului

Condițiile de cazare nu au fost singurele elemente pe care tânărul american le-a apreciat. Farmecul local și bogata istorie a orașului l-au încântat pe american de asemenea.

Creatorul de conținut s-a arătat impresionat de denumirea germană a Sibiului, Hermannstadt, dar și de așezările de sași, care existăși astăzi.

Sibiul asemănat cu orașe din Austria și Elveția

Tânărul a asemănat arhitectura Sibiului cu aceea a unor orașe din Austria și Elveția. În plus, a remarcat elementele unice ale urbei transilvănene.

Acoperișurile care au „ochi” au fost postate deseori pe rețelele de socializare, acesta fiind fascinat de ele. Nici atmosfera așezării urbane nu l-a lăsat rece, tânărul a apreciat pe deplin liniștea Sibiului și caracterul lui primitor.