11 mart. 2019 | 17:05

Ce a găsit un gălățean în conserva de pește. „Minunea” de la Hanul Conachi

Știri generale
Ce a găsit un gălățean în conserva de pește. „Minunea” de la Hanul Conachi
CNBC

Bărbatul care locuiește în localitatea gălățeană Hanul Conachi își cumpărase o conservă de pește, șprot în ulei, pe care a și deschis-o.

Când a verificat conținutul, a observat că din interior a căzut un cui de aproximativ 2-3 centimetri, care fusese îndoit.

Bărbatul spune că a cumpărat conserva din satul vecin, Liești și că e gata să depună plângere la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului.

Deși a sunat la comisariat ca să facă o plângere, bărbatul spune că nu i-a răspuns nimeni dar precizează că va mai insista.

Inspectorii ar urma să verifice conținutul conservei și apoi ar urma să testeze și lotul din care conserva a fost cumpărată.

Potrivit procedurilor în astfel de situații, și distribuitorul respectivului tip de produs va fi atenționat de Protecția Consumatorului.

Scandalul produselor din pește: mai multe alerte de la începutul anului  

Situația reclamată de gălățean vine pe fondul mai multor probleme descoperite în cazul produselor din pește. Câteva alerte sanitar-veterinare au fost emise din ianuarie încoace.

În februarie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară amenda doi producători care au comercializat  produse din file somon afumat (conserve) contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Sortiment de somon afumat retras de la vânzare. Foto: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară

Produsele au fost retrase din magazine – Auchan și Carrefour au transmis comunicate prin care își avertizau clienții –  iar cei care au cumpărat deja respectivele sortimente au fost îndemnați să nu le consume și să le returneze în magazine pentru a-și primi banii înapoi.

Consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioză, o boală ce poate prezenta simptome asemănătoare gripei, cu febră, stări de greață și dureri gastrice.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro