Ce a găsit un gălățean în conserva de pește. „Minunea” de la Hanul Conachi

Autor: Iorgu Ianusi - 17:05, 11 mart. 2019
CNBC

Bărbatul care locuiește în localitatea gălățeană Hanul Conachi își cumpărase o conservă de pește, șprot în ulei, pe care a și deschis-o.

Când a verificat conținutul, a observat că din interior a căzut un cui de aproximativ 2-3 centimetri, care fusese îndoit.

Bărbatul spune că a cumpărat conserva din satul vecin, Liești și că e gata să depună plângere la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului.

Deși a sunat la comisariat ca să facă o plângere, bărbatul spune că nu i-a răspuns nimeni dar precizează că va mai insista.

Inspectorii ar urma să verifice conținutul conservei și apoi ar urma să testeze și lotul din care conserva a fost cumpărată.

Potrivit procedurilor în astfel de situații, și distribuitorul respectivului tip de produs va fi atenționat de Protecția Consumatorului.

Scandalul produselor din pește: mai multe alerte de la începutul anului  

Situația reclamată de gălățean vine pe fondul mai multor probleme descoperite în cazul produselor din pește. Câteva alerte sanitar-veterinare au fost emise din ianuarie încoace.

În februarie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară amenda doi producători care au comercializat  produse din file somon afumat (conserve) contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Sortiment de somon afumat retras de la vânzare. Foto: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară

Produsele au fost retrase din magazine – Auchan și Carrefour au transmis comunicate prin care își avertizau clienții –  iar cei care au cumpărat deja respectivele sortimente au fost îndemnați să nu le consume și să le returneze în magazine pentru a-și primi banii înapoi.

Consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioză, o boală ce poate prezenta simptome asemănătoare gripei, cu febră, stări de greață și dureri gastrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI