Ce a făcut Lidl România pentru clienții români. Loviturile pe care le-au dat nemții în 2021

Ce a făcut Lidl România pentru clienții români. Loviturile pe care le-au dat nemții în 2021
Retailerul a fost amendat de Black Friday

Lidl România se bucură de un record senzațional în țară! Celebrul retailer are vești excelente legat de targetul de noi magazine pentru anul în curs. Aceasta este dovada că este unul dintre preferații românilor. Retailerul german este lider pe piața românească de comerț alimentar.

Lidl România bate recroduri în 2021

Oficialii lanțului de magazine Lidl România susțineau la începutul anului 2021 că vor fi construite aproximativ 20 de magazine noi în toată țara. La finele lunii august Lidl anunța continuarea investițiilor sale în România prin deschiderea unui nou magazin în Chișineu-Criș, județul Arad, în data de 15 iulie 2021, și a unuia în Oradea.

La acel moment rețeaua națională avea deja 299 de unități. De atunci lucrurile s-au schimbat, în bine, astfel că astăzi Lidl România a egalat deja performanța din 2020. În acest moment a deschis 33 de magazine noi construite de la zero.

Au reușit să deschidă mai multe decât era prevăzut. Până în prezent, 32 din cele 33 de noi stații au fost inaugurate. Urmează o nouă deschidere pe 18 noiembrie, în Baia Mare. Pragul de 300 de unități a fost depășit în luna august.

„În ultimii ani, ne-am propus în mod constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar până în 2021 am stabilit aproximativ 20 de magazine în toată țara.

Ne propunem să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, declarau oficialii companiei pentru Economica în luna ianuarie a acestui an.

Lidl România a ajuns la 10.000 de angajați la nivel național

Încă de la bun început a fost planificat ca toate supermarketurile Lidl să ajungă la 1.300 de metri pătrați fiecare, în comparație cu fratele mai mic, Kaufland, care nu are magazinele atât de mari. Inaugurarea lor presupune însă angajarea a câteva zeci de persoane. Anul acesta, retailerul a angajat mai multe persoane pentru un magazin decât anul trecut, potrivit comunicărilor furnizate de companie.

Mai exact, este vorba de aproximativ 35 de angajați, față de 20. În acest caz este vorba despre un magazin din Domnești, deschis recent. Anul trecut, Lidl a avut un număr mediu de aproximativ 8.700 de angajați, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

Mai mult, o analiză arată că Lidl a fost al treilea angajator într-un clasament al retailerilor de produse alimentare. Numărul mediu de persoane angajate în primul an pandemic, a ajuns la 1.300 de români. „La 10 ani de activitate pe plan local, Lidl România înseamnă o echipă de aproape 10.000 de angajați la nivel național„, a anunțat compania în luna octombrie, într-un comunicat.

Retailerul amendat de Black Friday

În perioada care tocmai a trecut, de Black Friday, nici Lidl România nu a fost exclus de la plata unor amenzi, după ce inspectorii OPC descopereau nereguli la anumite oferte. Amenda era dată la una din sucursale Lild România din Alba.

Inspectorii OPC au descoperit că reprezentanții magazinului au folosit sintagma „Stoc limitat” scrisă pe o bucată de hârtie pentru a prezenta o ofertă pentru mai multe produse diferite, reprezentanții firmei primind o sancțiune în valoare de 7.000 de lei pentru practici comerciale incorecte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI