Ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan. Americanii au fost uimiți de talentul acesta al său

Ce a făcut Florin Cîțu înainte să fie prins băut la volan. Americanii au fost uimiți de talentul acesta al său
Putea să aibă o carieră de succes în acest domeniu

Florin Cîțu a fost prins băut la volan în urmă cu mai mulți ani, pe când se afla în Statele Unite ale Americii. Pe lângă faptul că a fost arestat, premierul a plătit și o amendă uriașă.

Florin Cîțu, un adevărat talent în SUA

Subiectul a fost intens dezbătut în România, mai ales că informația a ieșit la iveală în contextul în care Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL.

Iată că acum ies la iveală și detalii mai puțin cunoscute despre premier.  Pe lângă dosarul penal cu care s-a ales pentru că a condus beat, Florin Cîțu are multe alte povești din perioada în care a studiat în America.

El a avut o scurtă carieră de fotbalist în perioada colegiului. Se pare că Florin Cîțu avea o adevărată pasiune pentru sport, motiv pentru care s-a înscris în echipa de soccer a Colegiului Grinnell din Iowa.

A fost atât de bun la acest sport încât a devenit vedeta școlii. El a făcut parte din echipa Pioneers Iowa a colegiului Grinnell pentru două sezoane.

A ocupat un post de mijlocaș ofensiv, unde a reușit 7 goluri și 3 pase de gol în cele 34 de meciuri jucate pentru echipă.

De altfel, actualul premier a atras atenția și antrenorilor, care l-au selectat în prima echipă a colegiului Grinnel. În această formulă a participat la Midwest Conference, o competiție a US Youth Soccer National Leage, alături de alte 11 echipe ale colegiilor din acea zonă.

Ar fi putut urma o carieră de succes în fotbal

Grinnell s-a clasat pe primul loc în Conferința de Sud, cu 12 victorii. Florin Cîțu s-a calificat atunci în semifinale, unde a învins Beloit cu 2-1 și a ajuns în marea finală Midwest Conference.

”Pioneers și echipa gazdă, Foresters (Lake Forest) au plimbat mingea timp de 35 de minnute până când Florin Cîțu de la Grinnell a înscris un gol din pasa lui Neil Goodspeed”, scria în 1995 jurnalistul Kaevin Kane.

Din păcate, Grinnell a pierdut, dar Florin Cîțu a fost votat de un juriu al antrenorilor printre cei mai buni jucători ai competiției.

Pentru mulți tineri, campionatele naționale la care Cîțu a participat sunt o adevărată rampă de lansare. De fapt, cele mai bune echipe din competiție avansează în National League Pro, iar cei mai buni jucători ajung în US Youth National League, scrie wowbiz.ro.

Dacă își dovedesc talentul, tinerii ajung în Major League Soccer, campionatul american de seniori unde au jucat vedete precum David Beckhan, Zlatan Ibrahimovic sau Thierry Henry.