Ce a făcut criminalul Mihaelei Runceanu la mormântul acesteia. Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui

Ce a făcut criminalul Mihaelei Runceanu la mormântul acesteia. Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui
Ce a făcut criminalul Mihaelei Runcean la mormântul acesteia. Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui

Pe 1 noiembrie 1989 România era șocată de una din cele mai dure crime săvârșite, de la Rîmaru încoace. În acea noapte fatidică Mihaela Runceanu avea să-și găsească sfârșitul într-un mod brutal. Criminalul, un tânăr de 21 de ani, prieten al regretatei artiste, avea să-i fie și călău.

Ce a făcut criminalul Mihaelei Runceanu la mormântul acesteia

Ziua de 1 noiembrie va rămâne în conștiința multora, mai ales a celor apropiați, o zi a infamiei. Mihaela Runceanu avea 34 de ani și o carieră muzicală fulminantă. Era una din cele mai bune voci ale momentului și lumea era a ei. Dar nu avea de unde să știe că tânărul de 21 de ani, prieten cu ea, avea să-i aducă sfârșitul într-unul din cele mai feroce moduri cu putință. De la celebrul Rîmaru, care speriase o țară întreagă, nu se mai întâmplase așa ceva.

Ce a făcut criminalul Mihaelei Runcean la mormântul acesteia. Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui
Mihaela RUnceanu și Cosmin Ștefănescu, erau prietnei, spun informațiile din anchetă

Criminalul artistei Mihaela Runceanu, pe numele său Cosmin  Daniel Ștefănescu, care tocmai devenise tatăl unei fetițe, ar fi fost într-o strânsă relație de prietenie cu artista, și nimic mai mult. Poate de aici și încrederea femeii de a-i da drumu în casă, seara. Conform reconstiturii evenimentelor de la acel moment, tânărul Cosmin și Mihaela Runceanu s-au uitat la un film, și lucrurile păreau a fi în regulă.

Numai că, la un moment dat, Mihaela îl surprinde pe tânăr încercând să-i fure lucruri din casă. Anchetatorii spun că nu a mai apucat să facă nimic, pentru că tânărul s-ar fi năpustit asupra ei strangulând-o cu firul de la telefon. Poate speriat și ca să nu lase urme a turnat o canistră de benzină peste ea și i-a dat foc.

La trei zile de la abominabilă crimă era prins de miliție. Ulterior, după judecată, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, însă a ieșit după 17, printr-un ordin de grațiere dat de Ion Iliescu, președintele în funcție de atunci.

Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui pentru Mihaela Runceanu

Acum, la 31 de ani de la acel moment, fără bani, fără casă, Cosmin Ștefănescu a revenit în țară. Acesta locuise o vreme în Anglia. Ajuns la 50 de ani,  bărbatul a declarat că speră să obțină iertarea părinților Mihaelei Runceanu.

Acum locuiește undeva lângă București și, conform surselor impact.ro, este licențiat în psihologie. Cosmin Daniel Runceanu le-a declarat jurnaliștilor Impact că vrea să se reîntoarcă în Anglia, să își echivaleze studiile și să lucreze ca psiholog.

Ce a făcut criminalul Mihaelei Runcean la mormântul acesteia. Cosmin Ștefănescu a șocat cu gestul lui
Cosmin Ștefănescu, asasinul artistei MIhaela Runceanu, a trăit o vreme în Anglia

Bărbatul a mai spus că-și dorește o familie și să trăiască o viață liniștită. Când a revenit în țară, datorită pandemiei, unul din gesturile care a șocat opinia publică, a fost să meargă la mormântul regretatei Mihaela Runceanu și să-i aprindă o lumânare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI