Ce a discutat Carmen Iohannis cu Jill Biden. Am aflat tot ce și-au spus

Ce a discutat Carmen Iohannis cu Jill Biden. Am aflat tot ce și-au spus
Ce a discutat Carmen Iohannis cu Jill Biden. Am aflat tot ce și-au spus

Jill Biden s-a întâlnit sâmbătă cu președintele Klaus Iohannis și soția sa. Cele două prime doamne s-au îmbrățișat călduros și pe tot parcursul zilei au dat dovadă că se simt foarte bine una în preajma celeilalte.

Prima doamna a României s-a întâlnit cu soția lui Joe Biden

”Ne-aţi oferit speranţă, sentimentul că ne putem baza pe dumneavoastră e foarte important, în special pentru prietenii noştri ucraineni”, a declarat Klaus Iohannis.

”Poporul tău este minunat. Ei sunt adevăraţii eroi”, a spus la rândul său prima doamnă a SUA.

Partenerele de viață ale celor doi șefi de stat au fost în vizită la o școală din București, unde au discutat cu copii ucraineni şi români.

Cele două doamne au rămas impresionate de poveștile de viață a femeilor care au scăpat din mâinile rușilor. Pe fața lui Jill Biden se citea compătimirea și chiar a stat foarte aproape de una dintre mamele din Ucriana. Copiii refugiați le-au cântat celor două soții imnurile României și Ucrainei.

Carmen Iohannis a transmis multumiri voluntarilor și ONG-urilor care s-au dedicat întru totul la sprijinirea ucrainenilor care au fugit din calea războiului.

”Suntem foarte recunoscători că aţi iniţiat acest eveniment astăzi. Sunt foarte recunoscătoare că v-aţi rupt din timp şi că aţi făcut efortul să ne vizitaţi. Întotdeauna am iubit americanii şi ne simţim mai în siguranţă dacă ştim că ne susţin, mai ales în contextul acestei situaţii foarte tensionate. De aceea, e bine să fim uniţi şi cred că oricine se simte mai siguranţă dacă ştie că are prieteni. Este foarte important pentru noi să rămânem uniţi. Mulţumim foarte mult pentru această oportunitate, pentru faptul că v-aţi alăturat nouă şi ne-aţi oferit speranţă. Sentimentul că ne putem baza pe dvs. e foarte important, în special în ceea ce îi priveşte pe prietenii noştri ucraineni.

Aş vrea, bineînţeles, să mulţumesc românilor. Sunt foarte mândră să spun că mereu am ştiut că românii sunt ospitalieri, însă în acest context au dovedit-o cu atât mai mult. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, tuturor organizaţiilor nonprofit, celor implicaţi în acest proiect şi care au reuşit să ne aducă astăzi împreună şi trebuie să recunosc că autorităţile au făcut o treabă excelentă, deoarece într-un timp atât de scurt au reuşit să implice copiii şi pe mamele lor în activităţi ca să poată uita de problemele şi de suferinţele lor. Puteţi conta pe noi. Suntem prietenii voştri, suntem aici să vă atenuăm durerea şi facem tot ne stă în putinţă pentru a vă menţine sănătoşi şi cât de fericiţi putem, în special pe copii. De asemenea, vreau să mulţumesc directorului acestui liceu. Aţi făcut o treabă extraordinară într-un timp atât de scurt pentru ca acest eveniment să se desfăşoare fără cusur”, a transmis Carmen Iohannis într-o apariție rară a acesteia.

Jill Biden a spus la rândul său că e optimistă și simte că există speranță.

”Simt că există speranţă. Şi avem nevoie de speranţă”, a răspuns Jill Biden.