Ce a descoperit Mihai Morar pe o stradă din Sectorul 1: ”E sâmbăta dinaintea alegerilor. Și e miros greu”

Ce a descoperit Mihai Morar pe o stradă din Sectorul 1: ”E sâmbăta dinaintea alegerilor. Și e miros greu”
Mihai Morar, descoperire în Sectorul 1, în sâmbăta dinaintea alegerilor

În plimbarea sa de sâmbătă prin București, pe o stradă din Sectorul 1, Mihai Morar a constatat că problema cu gunoiul persistă orice eveniment ar plana deasupra Capitalei. „E miros greu de gunoi. De miercuri n-a mai trecut nimeni pe strada noastră să strângă gunoiul. Față de noi, nimeni nu are nicio obligație. Absolut nimeni”.

Mihai Morar, constatarea dinaintea alegerilor. „E miros greu pe o stradă din Sectorul 1”

Pe lângă problema închiderii gropilor de gunoi, autoritățile gestionează prost și curățenia localităților, spun activiștii de mediu, cât și locuitorii. România produce anual aproape 300 de milioane de tone de gunoi, iar primăriile nu reușesc să strângă mai mult de 270 de milioane de tone.

Restul de 30 de milioane pot fi văzute cu ochiul liber, pe străzi. Bucureștiul, de exemplu, produce 1,1 milioane de tone de gunoi pe an, o cantitate imensă, pare-se, pentru autoritățile locale, care se arată neputincioase de mai bine de 12 ani în fața colectării deșeurilor. Problema a fost semnalată și de Mihai Morar, pe Facebook, în ceea ce privește una dintre străzile sale de suflet, cea care leagă Dorobanți de Floreasca.

Mesajul vedetei 

„E 2020. Cel mai greu an pentru toți agenții economici. Dar copleșitor pentru micile afaceri. Totuși, imediat după carantina din primăvară, am deschis aici o cafenea. E una dintre cele mai frumoase străzi ale cartierului. Odată vă voi spune povestea ei. În visul meu romantic, îmi imaginam cum, din fostul garaj, vom împrăștia miros de cafea peste istoria acestei străduțe. E sâmbătă. Decembrie și greu. Nu doar pentru cafenea.

Ci și pentru restaurantele de pe stradă, pentru cofetăria de lângă cafenea, pentru toate micile afaceri de pe stradă. Câteva s-au închis deja. Pentru noi, ceilalți, e Decembrie și greu. Oamenii ies din ce în ce mai greu din casă. Oamenii nu pot “poposi” în interior. Respectăm “măsurile” și suportăm greul. “Arătăm că ne pasă” și suportăm statul la greu. Ne plătim toate taxele și impozitele la timp. N-am întârziat în nicio lună.

E sâmbăta dinaintea alegerilor. Și e greu. E miros greu pe strada pe care visam să o învăluim în miros de cafea. E miros greu de gunoi. De miercuri, n-a mai trecut nimeni pe strada noastră ca să strângă gunoiul. Noi am trecut, fiecare, să ne plătim obligațiile și la salubritate, și la primărie, și la finanțe, și la…mama statului.

Pe la noi, nu a trecut nimeni. Ba da, mint. Controalele de la Primărie s-au întețit de vreo câteva săptămâni. În rest, pe la noi n-a mai trecut nimeni. Nici măcar să ne întrebe dacă ne descurcăm cu toate în perioada asta. Și, acum, nici măcar să ne mai ridice gunoiul. Și nu doar pe străduța noastră. Precum Intrarea Tudor Ștefan arată mare parte din Sectorul 1 azi.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI