13 sept. 2023 | 14:09

Ce a anunțat Jandarmeria cu privire la ultrașii ”Uniți sub tricolor”. Cum s-a procedat după întreruperea meciului

Sport
Ce a anunțat Jandarmeria cu privire la ultrașii ”Uniți sub tricolor”. Cum s-a procedat după întreruperea meciului
Anunțul Jandarmeriei despre ultrașii de oe Arena Națională.

Meciul România – Kosovo a fost întrerupt în minutul 18, după ce ultrașii ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner cu tentă politică, iar jucătorii kosovari au părăsit terenul. Jandarmeria a anunțat ce s-a întâmplat cu suporterii care au provocat incidentele de pe Arena Națională și cum s-a procedat în timp ce echipele se aflau la vestiare.

Ce a tranmis Jandarmeria după meciul România – Kosovo

În prima repriză a meciului România – Kosovo, ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner cu mesajul ”Kosovo e Serbia” și au aprins torțe. În aceste condiții, arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare, iar partida s-a reluat după aproape 50 de minute.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunțat ce s-a întâmplat cu cei care au provocat incidentele de pe Arena Națională. Astfel, 458 de persoane care au făcut parte din grupul de suporteri din cauza căruia a fost întrerupt meciul România – Kosovo au fost identificate.

Ce a anunțat Jandarmeria cu privire la ultrașii ”Uniți sub tricolor”. Cum s-a procedat după întreruperea meciului

Ultrașii ”Uniți sub tricolor”, după meciul România – Kosovo.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane implicate în incidentele de pe Arena Națională, potrivit Jandarmeriei.

Ce s-a întâmplat după întreruperea meciului România – Kosovo

Jandarmeria Capitalei a explicat şi cum s-a procedat după întreruperea meciului România – Kosovo. În primul rând, s-a avut în vedere detensionarea situaţiei pentru a putea fi reluată partida.

După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu ultraşii de pe Arena Națională imediat după finalul meciului România – Kosovo. Imaginea a fost publicată după miezul nopții

Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la ”masa verde”, a precizat Jandarmeria, într-un comunicat.

De asemenea, Jandarmeria a mai precizat că, în urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea ultrașilor.

FRF, reacție vehementă după incidentele de pe Arena Națională

După încheierea partidei, FRF a dat un comunicat prin care s-a delimitat de cei care au provocat incidentele de pe Arena Națională și i-a numit pe ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor”, ”așa-ziși suporteri”.

Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

Citește și: Scandal uriaș pe Arena Națională. UEFA a vrut să ia o decizie radicală legată de ultrași. Cum a reacționat FRF

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor”, a subliniat FRF.

Jurnaliștii din Kosovo au catalogat mesajul afișat de ultrașii români drept unul ”scandalos” și consideră că centralul Willy Delajod a procedat corect câând a trimis echipele la vestiare.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Premierul slovac Robert Fico a fost operat. Starea politicianului este mai bună. Update
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro