Ce a ajuns să facă Petre Roman pentru bani, la 78 de ani. Pensia uriașă pe care o încasează de la statul român

de: Andrei Simion
01 10. 2024

A fost unul din cei mai importanți oameni politici ai anilor 90. Ulterior, după retragerea din politică, avea să rămână în atenția opiniei publice, prin mariajul său. Dar, cu toate astea, mulți se întreabă azi ce a ajuns să facă Petre Roman pentru bani, la 78 de ani. În același timp, s-a aflat și care este pensia uriașă pe care o încasează de la statul român.

S-a aflat ce a ajuns să facă Petre Roman pentru bani, la 78 de ani

După ani buni în politica din România, ocupând și funcția de premier la începutul anilor 90, astăzi celebrul Petre Roman a ajuns la venerabila vârstă de 78 de ani. Fostul politician, profesor și inginer, are o frumoasă căsnicie cu Silvia Chifiriuc, cu care este căsătorit încă din 2009.

Alături de Ion Iliescu, decembrie 1989

Deși lua decizia de a se pensiona mult mai devreme, multă lume s-a întrebat ce a ajuns să facă Petre Roman pentru bani, la 78 de ani, iar răspunsul avea să-l dea chiar fiica fostului politician, Oana Roman:

„Ne întâlnim destul de des. Cât de des poate și el, cât de des pot și eu, dar ne mai vedem. A mai fost pe la noi, vorbim des. Tot pleacă, tot vine, el pleacă pe la conferințe mereu. Pleacă la cursurile pe care trebuie să le țină.

Este așa între un du-te-vino mereu, dar e foarte bine că are activitate și că e super forță. Nu știu dacă l-ați văzut cum arată, dar este spectaculos tata”, declara Oana Roman, potrivit viva.ro.

În aceste dezvăluiri Oana Roman făcea referire la faptul că Petre Roman este profesor la o prestigioasă universitate din Geneva, Swiss UMEF, o instituție de învățământ superior privată, cu filiale în Europa, Africa și Asia.

Pensia uriașă pe care o încasează de la statul român

Pe lângă banii pe care acesta îi încasează de pe urma profesoratului, se afla și care este pensia uriașă pe care o încasează de la statul român.

Conform celor mai recente informații, Petre Roman a ajuns să încaseze de la statul român nu mai puțin de 10.000 de lei, în cuantumul pensiei pe care acesta este îndreptățit să o aibă.

„Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte, și profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea.

Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni. În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei”, declara Petre Roman cu ceva vreme în urmă.

Petre Roman, mariaj fericit cu Silvia Chifiriuc

În 2009, Petre Roman lua decizia de a divorța de regretata Mioara Roman, mama Oanei Roman, și să se căsătorească cu celebra artistă Silvia Chifiriuc. De atunci au trecut 15 ani, iar mariajul celor doi pare că funcționează și astăzi la fel de bine ca la început. Cât despre partenera sa de viață, Petre Roman declara în urmă cu trei ani:

„Într-un fel, mi-am pierdut mințile, m-am îndrăgostit foarte mult de Silvia, nu doar că este frumoasă, că are o voce frumoasă, dar am și eu dreptul să mă simt bine cu aleasa inimii mele.

(..)Eu, de fapt, am făcut un lucru firesc. Când o căsătorie nu a mai fost posibilă, așa cum au recunoscut ambele părți, și am cunoscut o femeie de care m-am îndrăgostit, m-am căsătorit cu ea, am făcut un copil.”, declara Petre Roman în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Silvia Chifiriuc și Petre Roman, alături de fiul lor

Astăzi, ajuns la venerabila vârstă de 78 de ani, Petre Roman este încă un bărbat în putere, și asta o dovedește prin activitățile pe care le are.