Caz șocant la spitalul din Târgoviște. Bătrână bolnavă, ținută opt ore în frig. Ce i-au răspuns medicii când au aflat că femeia se simte rău

Caz șocant la spitalul din Târgoviște. Bătrână bolnavă, ținută opt ore în frig. Ce i-au răspuns medicii când au aflat că femeia se simte rău
Pacienta de 83 de ani a așteptat opt ore pentru a fi preluată

Situația în spitale devine din ce în ce mai gravă după ce pacienți bolnavi, aflați în categoriile de risc, sunt ținuți în frig ore în șir, în așteptarea pentru realizarea unor investigații. Un caz recent a avut loc în Târgoviște. Acolo, o femeie vârstnică a fost lăsată de cadrele medicale într-un cort neîncălzit, până când a fost preluată pentru analize.

Cum au reacționat medicii  când femeia le-a spus că se simte rău

Femeia în cauză are 83 de ani, iar fiica pacientei a dorit să facă public cazul său, în speranța ca alte persoane să nu mai treacă prin aceeași experiență periculoasă.

Inițial, fiica bătrânei a fost anunțată că va aștepta un timp mai lung, dar niciodată nu s-a pus problema de un interval de opt ore. În urma plângerii, managerul spitalului din Târgoviște a recunoscut că există o criză de personal, având în vedere numărul mare de solicitări.

ipp
Femeia a fost ținută ore întregi în frig
Femeia a fost ținută ore întregi în frig

Femeia a mai povestit că medicii din cadrul Salvării te întreabă ce probleme ai, de ce ai solicitat intervenția medicilor. În momentul în care aceștia au aflat că se simte rău,  i-au spus bătrânei că mai bine rămânea acasă.

„Mi-a zis doamna de la Salvare că va trebui să aștepte cam mult, dar dacă îmi zicea condițiile în care trebuie să aștepte, nu o lăsam să meargă pentru că i-a făcut mai rău așteptarea.

Când a ajuns, te întreabă: De ce ați venit aici? Ce s-a întâmplat? A spus: „Mi-e rău”, iar medicii au întrebat-o: „Păi și ce căutați? Mai bine stăteați acasă”, a declarat aceasta, pentru Digi24.

Unde a fost dusă femeia după ce a fost preluată

Femeia povestește în continuare că, mama sa a fost ținută în frig, fără a i se asigura condițiile minime de spitalizare, mai ales că se află la o vârstă înaintată. Deși bătrâna avea frisoare și temperature mare, aceasta a fost ținută într-un cort neîncălzit până la ora 20:00. Aceasta se află în aceste momente pe secția de pneumologie, acolo unde a fost ținută toată noaptea într-o rezervă răcoroasă.

“Au ținut-o…, era urgență, femeie în vârstă, temperatură, frisoane și au ținut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit.

Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12″, a continuat fiica revoltată.

Ce spune conducerea spitalului

Managerul Spitalului Târgoviște a explicat că, din păcate, timpul de așteptare a crescut foarte tare, situație cauzată de două mari motive: un număr de pacienți foarte mare în 24 de ore și un număr redus de specialiști. Acesta a dezvăluit că spitalul nu stă bine nici cu sistemul de încălzire, ceea ce confirmă dezvăluirile fiicei bătrânei.

„Timpul de așteptare la primă urgență a crescut și asta are două motive – numărul mare de pacienți în 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentări într-o zi. Al doilea motiv este numărul mic de medici specialiști de medicină de urgență pe care îi avem la spital.

Corturile au un sistem de încălzire. În mare parte au fost înlocuite cu containere. Cele 2, 3 corturi care au mai rămas au un sistem de încălzire, dar când temperatura scade ele nu fac față să asigure o temperatură optimă normală în anumite perioade. Facem eforturi disperate să înlocuim toate corturile cu containere mai performante de încălzire”, a dezvăluit medicul, potrivit Digi24.