Caz șocant în Vaslui. O mamă a sunat la 112 după ce i-a spart capul fetei sale cu handicap. Ce au pățit ceilalți trei copii

O mamă din Vaslui și-a bătut fata cu handicap

Violența domestică atinge cote maxime chiar și pe perioada pandemiei. Un caz de o cruzime inimaginabilă a fost raportat de autorități, în urmă cu puțin timp. O femeie din Vaslui, mamă a patru copii, a dat frâu liber stresului și furiei, răzbunându-se pe cel mai vulnerabil copil al său, o tânără cu handicap. După ce și-a conștientizat gestul, femeia a apelat numărul unic de urgență 112.

Ce au descoperit echipajele medicale la fața locului

O femeie din Vaslui a sunat după ajutor, atunci când a realizat că a comis o violență ieșită din comun față de copila sa, în vârstă de 19 ani, cu probleme psihiatrice, dar și cu un handicap locomotor.

Femeia și-a crescut singură cei patru copii, în prezent fiind asistent personal pentru fiica sa. Aceasta este plătită de stat pentru a-i oferi sprijin necondiționat, din cauza faptului că tânăra nu se poate deplasa singură.

”Secția 3 Politie Rurală Bârlad a fost sesizată prin apel 112 de o femeie de 46 de ani cu privire la faptul că a lovit-o în zona capului pe fiica ei de 19 ani, iar aceasta sângerează.

S-a deplasat un echipaj de poliție pentru stabilirea situației de fapt și o ambulanță care a transportat victima la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a relatat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Într-o criză de furie, mama și-a lovit fata în cap cu un obiect, provocându-i sângerare. Speriată de cele întâmplate, femeia și-a găsit curajul de a suna după ajutor, mărturisindu-și fapta.

În momentul sosirii echipajelor medicale, victima prezenta o rană la nivleul capului, însă era conștientă și coerentă. Aceasta a fost transferată la spitalul din Vaslui pentru îngrijiri specializate.

”Pacienta a fost găsită conștientă și coerentă și după acordarea primului ajutor a fost transportată la spitalul din Vaslui”, a transmis Dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui, potriivt stirileprotv.ro.

Ce s-a întâmplat cu frații tinerei

În urma situației dramatice identificată de oamenii legii, autoritățile competente au decis ca cei trei copii de 13,14 și respectiv 17 ani să fie transferați într-un centru al Direcției pentru Protecția Copiilor din Vaslui, în timp ce fiica cea mare va fi mutate într-un centru dedicate persoanelor cu deficiențe.

”La această dată, atât situația copiilor,cât și a tinerei sunt în curs de evaluare. Cel mai probabil, tânăra va rămâne într-un centru adaptat nevoilor sale”, a relatat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DPC Vaslui, potriivt sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI