31 iul. 2020 | 09:26

Caz înfiorător la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital. Medic: „Ar fi putut fi salvați”

Știri generale
Caz înfiorător la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital. Medic:
Caz înfiorător la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital, din vina cadrelor medicale. Specialist: "Ar fi putut fi salvați"

Caz șocant în Timișoara, acolo unde o femeie însărcinată în șase luni, cu COVID-19, a murit în drum spre spital. Medicii sunt șocați de cazul victimei și susțin că aceasta ar fi putut fi salvată dacă se acționa corespunzător și în timp util. O anchetă în acest sens este în curs de desfășurare.

Femeia mai avea încă patru copii care o așteptau acasă

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, vorbește despre „un caz halucinant” pe care l-a avut joi. Este vorba de o femeie, în vârstă de 39 de ani, care se afla la a cincea sarcină. Femeia a fost infectată cu COVID-19 de la un conact direct, însă era asimptomatică.

În ultimele ore, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, astfel că femeia a fost transportată de la spitalul din Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Din păcate, viitoarea mămică a făcut un stop cardio-respirator, iar ulterior, la UPU, încă trei, fiind declarat decesul acesteia și al fătului. Medicii sunt șocați de modul în care a fost gestionat cazul în spitalul din Arad, acolo unde cazul femeii a fost tratat cu sperficialitate.

Mesajul publicat de Raul Pătrașcu în urma nefericitului eveniment

Managerul Spitalului Județean Timișoara a făcut o postare pe Facebook în care a explicat cazul femeii însărcinată, infectată cu COVID-19. Acesta explică faptul că femeia prezenta o valoarea a saturației de oxigen, mult sub limita normală, astfel că viitoare mpămică ar fi trebuit intubată.

De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă.

Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.

Din informațiile noastre, a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”.

Medicul a confirmat faptul că femeia nu prezenta probleme ginecologice, astfel că în urma unei intubări la timp, s-ar fi salvat două vieți, iar alte patru ar fi avut în continuare o mamă care să le îngrijească.

Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, mai spune managerul, potrivit digi24.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro