Caz dramatic la Botoșani. O asistentă medicală a murit la câteva zile după ce fusese declarată vindecată de COVID-19

Vești proaste din Botoșani, acolo unde o asistentă medicală, în vârstă de 58 de ani, a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Municipal Dorohoi. Femeia se aflase în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19, însă de curând, a fost testată negativă și declarată vindecată.

De ce afecțiuni mai suferea asistenta decedată

Asistenta de 58 de ani era fericită că a scăpat din lupta nemiloasă cu noul coronavirus. După rezultatul negativ al celor trei teste efectuate consecutiv, medicii au declarat-o vindecată, fiind transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” la Spitalul Dorohoi, pentru continuarea tratamentului aferent afecțiunilor secundare de care suferea, potrivit Botoșani News.

Femeia fusese diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu o lună, ea suferind și de hipertensiune arterială și obezitate. În urma infectării cu noul coronavirus, asistenta s-a confruntat cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați, însă rezultatele tratamentelor păreau a fi îmbucurătoare.

Două cadre medicale din Botoșani au murit din cauza infectării cu COVID-19

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dorohoi, și-a exprimat regretul vizavi de prețul prea scump cu care trebuie să plătească cadrele medicale din linia întâi.

Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean„, potrivit digi24.

Asistenta medicală este cel de-al doilea caz de deces în rândul cadrelor medicale din Botoşani, după ce pe 27 aprilie medicul Mariana Andrioaie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a decedat tot din cauza COVID-19. Aceasta era medic primar de medicină internă, avea 68 de ani, dar lucra cu derogare, la Spitalul Judeţean din Botoşani. Încă de la începutul epidemiei, Mariana Andrioaie s-a aflat în prima linie de triaj.

După ce a intrat în contact direct cu o tânără infectată cu COVID-19, medicul a stat în izolare 14 zile. Rezultatele testelor i-au ieșit negative, așa că nu a stat pe gânduri și a revenit în lupta anti-COVID-19. Din păcate, după alte două săptămâni, medicul a început să aibă simptome specifice infectării, iar după câteva zile, boala a răpus-o.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI