Cauza morții patroanei firmei de pirotehnice de la Colectiv s-a aflat. Ce au descoperit medicii la autopsia Danielei Niță

de: Bișinicu Andreea
18 08. 2021

Cauza morții Danielei Niță tocmai s-a aflat. Ce au descoperit medicii la autopsia patroanei firmei de pirotehnice de la Colectiv. Rudele au sunat la poliție după ce nu au mai primit niciun semn de la ea timp de câteva zile. Ce s-a întâmplat, de fapt.

Care a fost cauza decesului Danielei Nițu, patroana firmei de pirotehnice de la Colectiv

Daniela Nițu, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii de la Colectiv, a fost găsită moartă la ea acasă acum câteva zile. Poliția a demarat o anchetă privind cauza decesului femeii. Daniela Nițu primise cea mai mare condamnare în acest dosar.

Primele rezultate ale necropsiei arată că patroana firmei de pirotehnice a suferit un stop cardio-respirator, conform jurnaliștilor de la Realitatea PLUS. Datele spun că femeia ar fi încetat din viață în urmă cu trei zile.

Necropsia ridicată de la INML de către rudele răposatei indică faptul că Daniela Nițu ar fi suferit un stop cardio-respirator în somn. Femeia a fost găsită moartă în propria casă după ce rudele și prietenii au anunțat poliția că nu răspunde la telefon de câteva zile.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București  (DGPMB) a anunțat, luni, că a fost sesizată în data de 16..08.2021, prin apel 112, cu privire la faptul că într-un apartament din Sectorul 5 a fost găsită o femeie de 44 de ani fără suflare.

„În data de 16.08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a anunţat Poliţia.

Cine este Daniela Nițu, femeia care a primit cea mai mare condamnare în cazul Colectiv

Daniela Nițu este soția lui Cristian Nițu, patronul firmei de pirotehnice care a organizat focul de artificii din seara fatidică de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia 65 de persoane au murit.

Răposata a fost reținută acum doi ani și a fost acuzată că a favorizat infractorul, primind astfel cea mai mare pedeapsă, de 12 ani și 8 luni de închisoare la data de 16 decembrie 2019.

Reamintim că incendiul din clubul Colectiv a făcut 65 de victime, iar 200 de oameni au fost răniți. Focul din interiorul clubului a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului, atunci când buretele de pe un stâlp a luat foc, iar flăcările s-au extins cu o mare viteză în toată încăperea.