EXCLUSIV. Cauza morții lui Traian Bălănescu de la Vama Veche. Artistul a murit în chinuri groaznice, la spital. Ce a pățit, de fapt

de: Andrei Alexandra
28 08. 2020

Traian Bălănescu, membru fondator al trupei Vama Veche, s-a stins din viață pe 28 august. Cunoscutul artist a murit în chinuri groaznice. Ce a pățit cântărețul și care a fost cauza decesului?

Cauza decesului lui Traian Bălănescu

Traian Bălănescu s-a stins din viață azi, 28 august 2020. Anunțul trist că membrul fondator a părăsit această lume a fost făcut de către Ovidiu Niculescu, cel care i-a fost un bun prieten. Mesajul lui arăta faptul că era sfâșiat de durere, mărturisind că este cea mai cumplită dimineață din câte a trăit. Dorul de solist nu va trece niciodată, Niculescu amintindu-și de generațiile pe care le-a încântat în anii în care s-a aflat pe scenă și de lucrurile mărețe pe care le-a lăsat în urmă.

Un alt omagiu a fost adus și din partea lui Vlad Gorneanu, care s-a simțit de-a dreptul copleșit să-i spună adio pe veci amicului său ce a plecat mult prea devreme dintre noi.

„S-a dus și Bălănescu Traian. Viața asta are un simț al umorului ușor macabru. Omul care a interpretat pianul pe piesa „Arată-mi…” nu mai este. Că tot îi ziceam că sună a Vama Veche ce a cântat el acolo. E copleșitor. Și nedrept. Și mi-e greu”, a fost mesajul acestuia. Întrebat de către un internaut care a fost cauza decesului, Gorneanu a susținut că: „Nu știu detalii multe, nici nu mai contează…” 

Cauza decesului lui Traian Bălănescu: Artistul a făcut 6 infarctruri consecutive

Artistul s-a zbătut enorm pentru viața sa

Conform surselor noastre, fostul component al trupei Vama Veche a suferit 6 infarcturi consecutive. Din păcate, inima sa a cedat după ce medicii s-au chinuit minute bune să îi salveze viața.

Conform surselor citate, după fircare resuscitare a medicilor, inima lui Traian Bălan ceda din nou. Sa întâmplat de șase ori până ca medicii să-i anunțe decesul. De asemenea, ceea ce i-a îngreunat starea de sănătate a fost faptul că avea și obstrucție coroniană pe un vas în două locuri. Mai exact, inima se contactă cu fiecare bătaie cardiacă și necesită un flux constant de sânge pentru a putea funcționa. Acest flux este realizat de arterele coronare, artere care sunt vasele de sânge ce hrănesc mușchiul cardiac, furnizând astfel oxigen și nutrienți.

Boala coroniană apare atunci când arterele coronare se îngustează din cauza formării plăcilor de aterom, adică depuneri de colesterol în interiorul arterelor coronare. Când acestea se îngustează, îngreunează vizibil transportul sângelui la mușchiul cardiac, conform wikipedia.org.