14 apr. 2024 | 09:49

Cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei. În cât timp au ajuns pompierii. Două persoane au murit

Știri generale
Cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei. În cât timp au ajuns pompierii. Două persoane au murit
Foto: ISU București-Ilfov

S-a aflat care ar fi putut să fie cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei. ISU București a făcut precizări importante despre intervenția de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. În cât timp au ajuns pompierii la blocul cuprins de flăcări.

Incendiu violent în București

Un incendiu violent a izbucnit sâmbătă după-amiază, 13 aprilie 2024, într-un bloc cu opt etaje din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit mai multe autospeciale.

Mai mulți adulți și un copil au avut nevoie de ajutor medical, oferit de echipajele SMURD mobilizate la fața locului, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre o femeie în vârstă de 73 de ani și fiul acesteia, de 57 de ani, ambii ar fi avut probleme psihice și locomotorii.

După finalizarea intervenției, reprezentanții ISU București – Ilfov au prezentant o cronologie a operațiunii, începând de la momentul primirii apelului preluat de dispecerul ISUBIF la ora 17:22.

ISU a dezvăluit în cât timp au ajuns pompierii la intervenție

În primă etapă, s-au mobilizat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD tip B, un echipaj SMURD tip C (cu medic).

Potrivit ISU București, pompierii au ajuns la intervenție în 12 minute.

„Primele resurse au ajuns la caz la ora 17:34 și au comunicat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la etajul 7, cu extindere pe fațada clădirii spre etajul 8.

Pe baza informațiilor primite, s-a suplimentat progresiv dispozitivul de intervenție cu Detașamentul Special de Salvatori, respectiv alte resurse medicale și pentru stingere.

Operațiunile de stingere s-au realizat cu dispozitiv de intervenție la interior, respectiv prin exterior, prin intermediul unei autoscări, amplasată în limitele posibilităților avute la dispoziție, și care a refulat apă direct asupra locului de unde se observa degajarea intensă de fum”, s-a transmis în comunicat.

În total, la intervenția de stingere a incendiului au participat opt autospeciale de stingere, opt resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C – cu medic), o autospecială pentru transport personal și victime multiple, două autoscări, descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori.

Te-ar putea interesa și: Cornel Dinicu, gest emoţionant făcut la ruinele de la Ferma Dacilor. A fost scos din arest pentru a se face reconstituirea incendiului devastator

Cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei. În cât timp au ajuns pompierii. Două persoane au murit

Foto: ISU București-Ilfov

Care ar fi putut fi cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei

În apartamentul în care a izbuncnit incendiul au murit două persoane. Alți cinci locatari din bloc au fost expuși la fum, însă nu au avut nevoie să fie transportați la spital.

„Concomitetent cu operațiunile de stingere au fost realizate echipe de căutare-salvare a victimelor, care au fost extrase în condiții de siguranță și cărora li s-a acordat asistență medicală de către echipajele SMURD.

Pe durata intervenției nu au fost întâmpinate dificultăți în realizarea operațiunilor de stingere din cauza alimentării cu apă a autospecialelor. Implicit, nu a fost influențat nici modul de desfășurare a intervenției.

Au fost alertate în total 8 autospeciale de stingere, 8 resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C – cu medic), 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple, 2 autoscări, descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori.

Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, în condițiile de manifestare a incendiului (degajări mari de fum, flacără) și a posibilităților de amplasare a autospecialelor, 2 persoane au decedat în apartamentul la care s-a produs incendiul, iar alte 5 au fost expuse la fum, fără a necesita transportul la spital.”

Te-ar putea interesa și: Ilegalitatea făcută de Cornel Dinicu la Ferma Dacilor, ce a montat fără să se gândească la pericol. Noi acuzaţii în ancheta incendiului

Pompierii ar fi găsit într-o cameră din apartamentul din care a pornit focul mai multe aparate electronice, iar amprenta incendiului ar sugera o cauză electrică. Cel mai probabil, un scurtcircuit a fost cauza incendiului din Sectorul 3 al Capitalei. Vecinii au însă o altă teorie. Aceștia susțin că focul ar fi fost pus intenționat, chiar de una dintre victime.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
MARȚI Exclusiv: Boureanu stă prost la capitolul despărțiri chiar și de prieteni. Cum a fost surprins omul de afaceri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Capital.ro
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România! S-a produs în apropierea mai multor orașe
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro