Câți români au ajuns de urgență la spital după ce au mers la un restaurant. Ce s-a întâmplat, de fapt

Câți români au ajuns de urgență la spital după ce au mers la un restaurant. Ce s-a întâmplat, de fapt
Mai mulți români au ajuns de urgență la spital

Mai multe persoane au fost internate de urgență la spital cu vărsături, amețeală și dureri abdominale după ce au mers la un restaurant din București. Ce spun reprezentanții restaurantului.

Mai mulți români au ajuns la spital după ce au mers la un restaurant

Este alertă într-un restaurat cunoscut din București. 12 familii au comandat același produs al restaurantului și susțin că mâncarea avea salmonela. După consumarea preparatului au acuzat stare de amețeală, dureri stomacale și vărsături. După ce au primit tratamentul de urgență, câțiva dintre pacienți au fost lăsați să plece acasă, însă o mare parte au rămas la spital.

Presupunerea că felul de mâncare ari fi fost infectat cu salmonela s-a dovedit a fi adevărată, ia conducerea restaurantului a emis un comunicat în care afirmă că preparatul respectiv a fost scos din meniu.

Rezultatele analizelor

Pentru a se descoperi din ce cauză le e rău pacienților, au fost efectuate analize specifice, iar rezultatul nu a fost deloc unul bun. La unul dintre preparatele unui client s-a constatat că acesta era infestat cu Salmonella. Rezultatul pentru restul analizelor efectuate a ieșit negativ.

Reacția restaurantului în urma analizelor

”Joi , 01.10.2020, a fost demarată o investigație cu privire la preparatul Musaca, în urmare a unei sesizări venite din partea clienților care au comandat acest preparat în data de 30.09.2020. Având în vedere importanța pe care o acordăm siguranței alimentare și respectării tuturor procedurilor sanitare, am luat următoarele măsuri imediate:
· scoaterea preparatului Musaca din meniul nostru,
· demararea analizelor de calitate atât pentru preparatul în cauză, cât și pentru ingredientele utilizate,
· prelevarea probelor din spațiile de lucru, cât și de pe echipamentele utilizate.

Suplimentar, au fost testați și angajații implicați în procesul de producție.

În cursul zilei de ieri, 06.10.2020, au fost primite rezultatele analizelor de laborator, prin care a fost identificată bacteria Salmonella într-una dintre mostrele prelevate din preparatul ridicat de la client.

Menționăm că rezultatul tuturor celorlalte analize efectuate au ieșit negativ:
· mese de lucru – rezultat negativ;
· test sanitație angajați – rezultat negativ;
· test sanitație ustensile – rezultat negativ;
· mostră lot producție Musaca 30.09.2020 – rezultat negativ

Ce s-a întâmplat după ce au mers la restaurant
Ce s-a întâmplat după ce au mers la restaurant
De asemenea, colegii noștri ingineri din industria alimentară, care se ocupă de supravegherea și monitorizarea zilnică a activității în vederea respectării tuturor normelor de siguranță, au cooperat cu autoritățile avizate.

În urma controalelor din partea autorităților, care s-au finalizat tot în cursul zilei de 06.10.2020, a fost constată îndeplinirea tuturor normelor sanitare în vigoare, atât din punct de vedere al modalității de preparare a mâncării, cât și a condițiilor de depozitare și a protocoalelor sanitare active în unitatea noastră”, se arată în comunicat, potrivit Evenimentul Zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI