Câți bucureșteni s-au vaccinat anti-covid-19, de fapt. Valeriu Gheorghiță a publicat cifrele reale VIDEO
Ziua de astăzi, 18 mai, a fost o nouă zi a bilanțurilor. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat astăzi noile date despre persoanele vaccinate. Fie că vorbim de Pfizer, Moderna, sau AstraZeneca, numărul celor vaccinați a crescut. Creșterea a fost atât la nivel național, cât și la nivelul Capitalei.
O nouă zi a bilanțului campaniei de vaccinare anti-covd
Campania de vaccinare anti-covid a început pe 27 decembrie 2020 în România, dar și în Europa. Odată cu sosirea primelor doze de vaccin Pfizer, autoritățile demarau campania la nivel național. Datele publicate de atunci și până astăzi au arătat o creștere exponențială a pacienților vaccinați cu prima și a doua doză de vaccin.
Ulterior, după aprobarea vaccinului Moderna și AstraZeneca, campania a luat un avânt și mai mare. Astfel că astăzi, la data la care redactăm acest material, numărul pacienților vaccinați a crescut și mai mult. Autoritățile sunt de părere că a fost și este un adevărat succes modul în care a decurs vaccinarea în România, chiar dacă nu ne situăm pe un loc fruntaș la nivel european.
Grupul de Comunicare Strategică arată că la nivel național sunt 5.517.538 de pacienți vaccinați cu Pfizer și 582.519 de români care s-au vaccinat cu Moderna. În ce privesc celelalte două vaccinuri, AstraZeneca și Johnson & Johnson, datele arată o creștere, chiar dacă au fost probleme. S-au vaccinat 703.275 cu AstraZeneca și 31.404 de români vaccinați cu Johnson & Johnson.
Valeriu Gheorghiță vorbește despre numărul persoanelor vaccinate în București
Astăzi, într-o nouă conferință de presă, unde s-a făcut bilanțul persoanelor vaccinate, Valeriu Gheorghiță a prezentat și numărul celor vaccinați în București. Numărul centrelor de vaccinare au crescut și la nivelul capitalei, cel mai mare fiind la RomExpo. În toate centrele de vaccinare din București s-au folosit toate cele patru vaccinuri existente pe piață în acest moment. Valeriu Gheorghiță a prezentat o situație succintă a numărului de bucureșteni vaccinați.
Bilanțul a fost atât pentru ultimele 24 de ore, cât și pentru numărul total de la demararea campaniei, din 27 decembrie 2020. Într-un top, la nivel național, Bucreștiul are o rată de vaccinare de 35,7%, urmat de Cluj cu 32,77%, și Sibiul, cu 26,2% dintre localnici vaccinați.
În același bilanț Capitala ocupă locul întâi și la vaccinarea prin intermediul medicilor de familie. Astfel că Bucureștiul se află între primele 5 județe ca și număr de medici de familie care și-au vaccinat pacienții. În același dialog cu presa, Valeriu Gheorghiță a mai făcut un anunț important. Este vorba de primirea dozelor de vaccin pentru imunizarea minorilor de peste 12 ani cu vaccinul Pfizer.
”Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiță.