Câți bani primește FRF din partea UEFA, după frumosul parcurs de la Euro U21 al naționalei mici

Câți bani primește FRF din partea UEFA, după frumosul parcurs de la Euro U21 al naționalei mici

Naționala mică a României a avut până acum un parcurs frumos la Euro U21, iar jucătorii și FRF aspiră la marea victorie din finală. Totuși, banii pe care-i va primi Federația Română de Fotbal de la UEFA nu sunt chiar atât de mulți cum te-ai aștepta.

Se dau banii după nivel, iar Euro U21 nu e considerată la același nivel cu UEFA Champions League, de exemplu. Realitatea din aceste zile a arătat, însă, că tânăra generație de fotbaliști, cel puțin a României, se ridică cel puțin la nivelul greilor care câștigă indubitabil sume colosale de bani, fără să aducă mereu trofee sau să urce echipele în clasament.

Câți bani primește FRF de la UEFA

Meci Romania - Anglia U21 Live ianis Hagi. Ce a scris presa britanică despre echipa României?

În grila de premiere, se arată că UEFA va da fiecărei echipe calificate în turneul final cu câte 300.000 de euro. Evident, nu e deloc o sumă mică, dar gândește-te că acești bani se împart la jucători și la toți cei care au contribuit la pregătirea echipei…plus taxele.

Totuși, calificarea în semifinale le mai aduce încă 50.000 de euro, iar calificarea în finală le mai aduce 50.000 de euro. În total, ar trebui să primească vreo 400.000 de euro.

Echipa câștigătoare, însă, mai primește un bonus de 100.000 de euro. Nu-i de mirare că toate echipele aspiră la marele trofeu.

Naționala de tineret a României are mari șanse să obțină victoria finală. După decenii de speranțe deșarte, unde jucătorii românii mai mult au încasat sume de bani colosale pe care le-au spart pe mașini scumpe și s-au „scăldat” prin showbiz, suporterii au, în sfârșit, o echipă națională care poate că nu-i va dezamăgi.

După primele două etape, naționala de tineret a României este deja pe primul loc în Grupa C, cu punctajul maxim. În urma României se află Franța, Marea Britanie și Croația. Amintim că meciul România – Anglia s-a finalizat cu scorul 4-2, un meci care n-a fos deloc ușor pentru jucătorii români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI