15 ian. 2024 | 12:48

Câți bani poți scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR sau BRD. Limitele în funcţie de bancă

News
Câți bani poți scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR sau BRD. Limitele în funcţie de bancă
Câți bani poți scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR sau BRD. Limitele în funcţie de bancă

Cei care au carduri la bancă nu știu exact câți bani pot scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR sau BRD. Există anumite limite pe zi, așa că trebuie să știți ce comisioane vi se percep în funcție de bancă și cum să faceți să le evitați.

Regulile impuse de băncile din România

Cu siguranță vi s-a întâmplat că aveți nevoie de o anumită sumă de bani pe care să o retrageți din contul propriu, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Și asta pentru că băncile anumite condiții atunci când vine vorba de retragerea banilor.

Românii trebuie să știe că nu pot scoate decât o anumită sumă maximă de la bancomat, cu toate că au în cont o sumă mai mare de bani.

De obicei, băncile au o sumă maximă de 3.000 sau 5.000 de lei pe care titularul contului o poate retrage de la bancomat, într-o zi. Totuși, de precizat, că această limită poate fi extinsă de către proprietarul contului oricând dorește. Telefonic sau direct din aplicația fiecărei bănci.

Câți bani poți scoate zilnic de la bancomate

Limitele de retragere de la bancomate pot fi diferite în funcție de tipul de card, tipul de cont și politica băncii. De cele mai multe ori, se recomandă să verificați direct cu banca sau să consulțați broșurile informative ale contului/cardului tău pentru a obține informații precise și actualizate cu privire la limitele de retragere zilnice.

În plus, anumite bănci percep comisioane pentru retragerile de numerar de la alte bancomate, mai ales dacă acestea nu sunt din rețeaua băncii respective. De regulă, majoritatea unităților bancare au o sumă maximă de 3.000 sau 5.000 de lei pe care titularul contului respectiv o poate scoate într-o zi de la bancomat. În continuare vă prezentăm câți bani puteți scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen, Banca Transilvania, BCR sau BRD!

ING

Dacă aveți card la ING, trebuie să știți că această bancă are o limită de 30 de operațiuni de depunere și retragere de numerar. Totuși, limita poate fi modificată direct în Home Bank. Cei care au cont la ING, pot retrage o sumă maximă de 15.000 de lei de la bancomat.

Totodată, ING are o limită și privind plățile cu cardul la POS și plățile efectuate online. Drept urmare, puteți face până la 30 de plăți în valoare de 40.000 de lei cu cardurile normale de debit și de credit într-o singură zi.

RAIFFEISEN

Față de ING, Raiffeisen are un plafon mai mic de retragere, de 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard / Raiffeisen Bank Vodafone/ Raiffeisen Bank eMAG. Pe de altă parte, cei care au opțiunile Raiffeisen Bank Gold pot retrage 5.000 de lei iar cei cu Raiffeisen Bank World Mastercard pot retrage și 10.000 de lei.

BCR

În schimb, clienții BCR pot retrage doar 3.000 de lei pe zi, de la bancomat. Pragul poate fi extins la suma de 10.000 de lei, însă acest lucru depinde de tipul de card pe care îl are o persoană. Spre exemplu, dacă este un card standard BCR, pot retrage 3.000 de lei pe zi, dacă este un card Gold, pot retrage 5.000 de lei zi, dacă e un card Platinum pot retrage 7.000 de lei pe zi. Cei care au un card Private Banking, pot retrage din bancomate 10.000 de lei pe zi.

Citește și: Bancnotele din comunism care se vând cu 10.000 de lei pe Internet. Verifică și tu prin sertare

BRD

În ceea ce privește clienții BRD, aceștia au impuse limite în funcție de cardul pe care îl dețin. La un card BRD ISIC destinat doar tinerilor de peste 14 ani, limita de retragere este de 2.000 de lei pe zi.

Pentru clienții care au Visa Electron, limita tranzacției zilnice este de 4.000 de lei, iar pentru cei care au Mastercard Standard, limita este de 7.000 de lei într-o singură zi.

Pe de altă parte, clienții BRD care vor să scoată o sumă mai mare, trebuie să se prezinte la ghișeul băncii. Dacă suma depășește 10.000 de lei, se face o programare cu 24 de ore înainte.

BANCA TRANSILVANIA

Cei care au carduri la Banca Transilvania trebuie să știe că pot retrage de la bancomate cel mult 5.000 de lei pe zi. Dacă doresc să retragă o sumă mai mare, pot mări limita telefonând la serviciul cu clienți al băncii sau direct din aplicație. Limita maximă de retragare este de 9.000 de lei într-o zi.

Parteneri
Ce trebuie să faci în a doua zi de Paște pentru a avea noroc. Obiceiul care datează de secole
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Capital.ro
Noua fabrică din România care se deschide după Paște. Localitatea în care sute de oameni de pot angaja
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
TRADIȚII în SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ! Ce trebuie să faci de LUNI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro