Câți bani costă un test rapid pentru COVID 19. Unde se produc masiv aceste teste

de: Ana Chivu
20 03. 2020

Extista un test care poate liniști apele în aceste zile crunte și pline de panică pe care le trăim. Este vorba despre un test care confirmă sau infirmă dacă ai fost infectat cu COVID-19. Cât costă un astfel de test și unde se produc masiv?

Cât costă un test rapid pentru COVID-19

Populația trece prin stări contradictorii, prin panică, frica realizării că suntem atât de fragili, dar și prin recunoștinței imense a lucrurilor simple care ne sunt acum interzise. Coronavirus a reușit să pună în gardă o lume întreagă. Unii au ales să se izoleze de bună voie și să evite contactul cu persoane care ar putea să fie infectate, altele s-au umplut de scenarii care mai de care mai distorsionate. Cert este că grija trebuie să fie triplă în timpul crizei sanitare în care ne aflăm. O dezvăluire făcută de curând i-a mai liniștit, însă, pe cei mai mulți.

Conform unei informații de la Digi 24, prețul unui astfel de test a fost dezvăluit de către Valentin Pârvu. Statisticianul a mai adăugat faptul că aceste teste sunt produse în firme din SUA, China și Coreea și se pot comanda foarte greu, pentru că cererea este una imensă. Ele se bazează pe testarea anticorpilor din corpul uman, iar uneori pot da erori. Cu toate astea, dacă testarea s-ar face în masă, ar putea deveni foarte utile în combaterea epidemiei. Un astfel de test costă între 7 și 10 euro.

Cât costă un test rapid pentru coronavirus. Un statitician a dezvăluit

În cât timp ar trece pericolul?

„Asta este situația ideală și trebuie înțeleasă ca tare. Foarte greu de aplicat în practică, dar recomandarea a început cu 6 săptămâni. Să stea acasă măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10. Sigur că principiul pentru a opri răspândirea acestui virus este de a încerca să rupem comunicarea prin care el se transmite. Deci toată lumea care poate sta acasă este absolut indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă și se pot lua măsuri organizatorice astfel încât șansa contaminări să fie cat mai mică. Întreaga activitate economică și socială trebuie gândită în acest fel: să se mențină evident funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar organizarea atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă”
Horațiu Moldovan, secretar de stat