Câți bani cheltuie Spania pe materiale sanitare cumpărate din China. Cifrele sunt oficiale

Câți bani cheltuie Spania pe materiale sanitare cumpărate din China. Cifrele sunt oficiale
Câți bani cheltuie Spania pe materialele sanitare cumpărate din China?

Spania aproape că nu mai face față situației, fiind una dintre țările care au fost extrem de afectate de COVID-19. Câți bani a cheltuit pe materiale sanitare cumpărate din China? Suma e uriașă.

Spania a cumpărat materiale sanitare din China. Câți bani a cheltuit?

Spania face parte din unele din cele mai afectate țări de coronavirus, depășind chiar și China la numărul de morți de COVID-19. Autoritățile spaniole au decis să comande de la Beijing materiale sanitare în valoare de 432 de milioane de euro, a anunțat de curând Salvador Ilia, relatează AFP. În tranșa aceasta intră: 550 de milioane de măști de protecție, 5,5 milioane de teste rapide, 950 de aparate medicale de respirație artificială și 11 milioane de perechi de mânuși. Conform ultimului bilanț, Spania a devenit a doua țară cu cele mai multe victime din lume, după Italia, cu un număr de 3.434 de decese. „Lanţuri întregi de producţie din China vor lucra în totalitate pentru Guvernul spaniol”, a anuţat ministrul Salvador Illa.

Amintim că pe teritoriul spaniol a existat o creștere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost afectate anterior. Numai în ziua de luni s-au înregistrat 462 de decese din cauza focarului de coronavirus. De asemenea, specialiștii susțin că numărul va continua să crească și în viitorul apropiat. „Suntem încă în faza în care virusul se răspândeşte şi acest lucru va dura încă ceva timp”, explică Pere Godoy, preşedintele Societăţii Spaniole de Epidemiologie (SEE), citat de El Pais .

Câți bani a cheltuit Spania pe materialele sanitare din China?
Câți bani a cheltuit Spania pe materialele sanitare din China?

COVID-19 se răspândește mai repede în Spania decât în Italia

Spania înregistrează deja de mai bine de o săptămână o răspândire teritorială mult mai largă a epidemiei în comparație cu Italia. Pere Godoy spune că s-a ajuns la această situaţie deoarece „a fost o greşeală să se permită dispersia geografică a populaţiei în zilele anterioare introducerii izolării şi acest lucru a facilitat dispersia virusului”.

„Ca stat, Spania este mai integrată în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor decât este Italia, acolo unde există diferenţe uriaşe între nord şi sud”, Joan Ramon Villalbí, fost preşedinte al Societăţii Spaniole de Sănătate Publică şi de Administrare a Sistemului Medical (SESPAS)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI