Câți bani câștigă Marian Godină în Poliție. Salariul lunar pe care îl ia, după 16 ani ca polițist

de: Anca Lupescu
15 02. 2022

Marian Godină are 16 ani de muncă în Poliție și, transparent așa cum e din fire, el și-a publicat salariul pe luna ianuarie 2022 pentru a le arăta oamenilor câți bani câștigă lunar. Nu este prima oară când apelează la un astfel de gest. El și-a mai arătat fluturașul de salariu, spre dezamăgirea celor care credeau că încasează sume uriașe.

Ce salariu are pe lună Marian Godină

Ei bine, salariul polițistului nu este nici pe departe unul luxos sau extravagant. El se apropie de salariul mediu în România. El spune că profesia sa a devenit  mai accesibilă în ultimul timp. 

„Pentru luna ianuarie, am încasat un salariu de 3689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aș fi luat dacă nu aș fi lucrat sâmbăta și duminica.

La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei și norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card). (…)

Ținând cont că am 15 ani vechime și gradul profesional de agent șef (4 trese) și ăsta e salariul meu, probabil că la început, fără vechime, vă veți apropia de vreo 3500 de lei salariu, dacă aveți norocul să lucrați și weekend-uri. Dacă veți lucra numai de luni până vineri, în jur de 3000 de lei.

Câți bani încasează lunar după 16 ani de meserie

Presupunând că ești un tânăr deștept, cu aspirații mari în viață, cu potențial, amabil, cuminte și onest, ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?”, a scris Godină.

„Eu nu mă raportez la alții, la alte meserii, ci vorbesc strict despre meseria de polițist. De altfel, comparația între meserii e una foarte subiectivă, fiecare având avantaje și dezavantaje, pe care nici măcar nu le putem ști până nu le simțim pe propria piele.

Îmi pot doar închipui cât de greu e să fii șofer de camion, muncitor în construcții, medic, profesor, vânzător etc, dar fără să știu cu adevărat ce înseamnă o cursă, o viață pe șantier, la catedră sau la tejgheaua unui chioșc, dar nu le-am trăit niciodată pe propria piele”, a scris Godină.