Câți bani câștigă lunar Prima Doamnă a României. Diferență uriașă față de salariul soțului ei

Câți bani câștigă lunar Prima Doamnă a României. Diferență uriașă față de salariul soțului ei

Carmen Iohannis a reușit să întoarcă toate privirile, cu o zi în urmă, atunci când a mers să voteze, într-o secție din Sibiu. Prima Doamnă s-a bucurat la fel ca toți susținătorii candidatului PNL de victoria acestuia, după ce au fost oferite primele rezultate de tip exit poll. Acesta a triumfat în fața contracandidatei sale PSD, în turul al doilea din cadrul alegerilor prezidențiale, de pe 25 noiembrie 2019. Victoria lui Klaus Iohannis semnifică și faptul că soția acestuia, Carmen, va fi în continuare Prima Doamnă a României, și-n următorii cinci ani.

Câți bani câștigă lunar Prima Doamnă a României?

În contextul alegerilor pentru viitorul conducător al țării, atât familia lui Klaus Iohannis, cât și cea a Vioricăi Dăncilă au fost puse sub lupă. Ultimele zile au adus cu sine și o curiozitate mult mai mare din partea alegătorilor, și în ceea ce privește familia Iohannis și, mai exact, câștigurile acesteia. Nu foarte mulți știu că între câștigurile președintelui care se va afla la al doilea mandat și soția sa există o diferență uriașă.

Câți bani câștigă lunar Prima Doamnă a României. Diferență uriașă față de salariul soțului ei
Între șeful statului și soția acestuia există o diferență de venituri foarte mare. Carmen Iohannis primește și-n prezent un salariu de cadru didactic

Între Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, există o diferență destul de mare, la nivel salarial. Potrivit declarației de avere pe care și liderul statului a întocmit-o, acesta nu este proprietar de terenuri, dar deține două case și trei apartamente. Președintele deține și un cont pe care și l-a deschis la BCR, în anul 1999. Indemnizația sa prezidențială se ridică la suma de 165.100 lei, bani pe care îi primește anual. De asemenea, soția lui are un salariu de 2.773 lei, în fiecare lună, ca profesoară, în Sibiu.

”Nu este bogată, ci are un câștig asemenea tuturor celor care predau, nicidecum nu are un statut diferit”, ar fi susținut surse din anturajul prezidențial, potrivit cancan.ro.

„O zi foarte, foarte importantă. Eu am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie europeană, pentru o Românie normală. Vă invit pe toţi, dragi români, să veniţi la vot. Azi e o zi foarte importantă – votăm pentru viitorul României, pentru direcţia în care va merge România mai departe. Azi e ziua campionilor cu ştampila «votat» în mână”, a transmis Carmen Iohannis, în duminica alegerilor, la scurt timp de când ieșise din cabina de vot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI