Câți bani câștigă Inna din YouTube: încasează o avere

Câți bani câștigă Inna din YouTube: încasează o avere

Inna este una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România, iar muzica sa a depășit granițele. Cum era și normal, câștigă foarte mulți bani.

Inna are, grație hiturilor lansate, milioane de fani în toată lumea, iar eforturile îi sunt apreciate. Face bani nu numai din concertele pe care le susține peste tot, ci și din vizualizările de pe YouTube.

Contul său de pe platformă, unde urcă piesele noi lansate și videoclipurile, e o sursă substanțiață de câștig pentru cântăreață.

Câți bani câștigă Inna din YouTube

În fiecare an, Inna încasează o avere din vizualizările de pe contul său de YouTube.

Potrivit datelor din piață, canalele artiștilor de pe YouTube sau ale caselor de discuri sunt extrem de vizualizate. Printre cele mai urmărite canale de pe YouTube se numără Cat Music Office, Inna Romania, MediaPro Music, Amma Record Official, Music Roton, Nek Music Production, Viper Prod, Roton Music TV, HaHaHa Production Com și BUG Mafia.

De regulă, contractul dintre Youtube și artiștii români este confidențial. Dar sumele pe care le plătesc companiile pentru reclamele afișate se cunosc în piață. Așadar, sumele câștigate de artiștii români variază între 100 și 2.000 de euro pentru fiecare milion de afișări.

La un simplu calcul, reiese că Inna câștigă peste 1 milion de euro pe an. Și această sumă…doar din YouTube. La asta se mai adaugă banii din concerte sau diversele contracte de publicitate pe care le încheie cu sponsorii.

„Într-adevăr, YouTube devine o sursă de venit nouă şi importantă pentru artişti de când vânzările de muzică au scăzut în lume, nu doar în România. Informaţiile privind încasările de la YouTube sunt confidenţiale şi diferă de la canal la canal. În plus, sunt imposibil de evaluat exact, niciodată nu ştim sumele, pentru că acestea nu sunt fixe. Cu Inna avem parteneri în fiecare ţară, cum ar fi Spin Records – în Olanda, Universal – în Franţa, Warner – în Spania şi monetizăm muzica diferit. La final de an, sosesc rapoarte din fiecare ţară, se adună şi se calculează conform contractelor încheiate”, a spus managerul Innei.