Câți bani câștigă Gabriela Firea la Primăria Capitalei. Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună

Câți bani câștigă Gabriela Firea la Primăria Capitalei. Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună

Ajunsă în fotoliul de primar al municipiului București în vara lui 2016, Gabriela Firea are un salariu la care alți români doar visează. În plus, remunerația ei a tot crescut în ultimii ani. Spre exemplu, în anul 2018, coaliția PSD-ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele ale subalternilor, lucru pe care l-a făcut și soția lui Pandele. Ce sumă îi intră lunar în buzunare, aflați în paragrafele următoare.

Ce salariu are Gabriela Firea

Gabriela Firea (în buletin – Gabriela Vrânceanu, născută pe 13 iulie 1972, Bacău) este om politic, membru al Partidului Social Democrat, votată primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016.

În cariera sa politică ea a mai ocupat și alte funcții: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtător de cuvânt și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999).

Soția lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, duce o viață liniștită, fără a purta grija banilor.

Conform ultimei declarații de avere publicate recent pe site-ul PMB, Gabriela Firea a încasează ca primar general un venit anual de 181.206 lei, ceea ce ar însemna în jur de 3000 de euro pe lună.

Soția lui Pandele și-a mărit singură leafa

În anul 2018, coaliția PSD-ALDE a hotărât că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele ale subalternilor. Atunci, unii dintre ei au fixat sume incredibile, ajungând să câștige mai mult decât Klaus Iohannis, președintele țării.

Concret, conform art. 38 alin. (2) lit. c) din legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice „prin excepţie de la prevederile lit. a) indemnizaţiile lunare ale personalului care ocupă funcţii de demnitate publică se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor din anexa IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În anexă IX, coeficientul aferent Primarului General este 10“, se arăta în comunicatul Primăriei Capitalei.

Evident că nici edilul municipiului București nu a ratat ocazia și și-a mărit de la sine putere salariul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI