Câți bani ar avea Mircea Lucescu în băncile din Ucraina. Antrenorul român rupe tăcerea
Câți bani ar avea Mircea Lucescu în băncile din Ucraina. Tehnicianul celor de la Dinamo Kiev, a plecat din Ucraina a doua zi după izbucnirea războiului declanșat de Rusia în țara vecină, Il Luce a ajuns în România după un drum lung și obositor. Despre antrenorul de 76 de ani, presa ucraineană a afirmat, joi, că ar avea suma de 5 milioane de dolari blocată în băncile din țara care a fost atacată. Mircea Lucescu a clarificat, vineri, situația.
Câți bani ar avea Mircea Lucescu în băncile din Ucraina
Câți bani ar avea Mircea Lucescu în băncile din Ucraina. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev s-a numărat printre cei afectați direct de declanșarea agresiunii armate a Rusiei în țara vecină. Il Luce a fost surprins de izbucnirea atacului militar rus în cantonamentul echipei sale de lângă capitala Ucrainei.
Mircea Lucescu ar fi fost afectat și financiar de atacul Rusiei asupra țării unde antrena. Publicația din Ucraina, Sport.ua, a susținut că românul are 5 milioane de dolari blocate în băncile ucrainene. În țara vecină, guvernul a impus ca nicio persoană să nu poată retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an.
Mircea Lucescu urma să fie ajutat de Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, să-și retragă banii câștigați în Ucraina, însă războiul izbucnit a oprit planurile celor doi.
Antrenorul român rupe tăcerea
Mircea Lucescu a reacționat la informația despre presupușii bani blocați în băncile din Ucraina. Tehnicianul de la Dinamo Kiev a infirmat știrea, afirmând că nu se află în respectiva situație.
„Este o informație falsă, inventată. Nu am de recuperat niciun ban de la nicio bancă din Ucraina”, a declarat Mircea Lucescu pentru GSP.
Mircea Lucescu are un salariu de 2 milioane de euro pe sezon la Dinamo Kiev. La ora actuală, campionatul țării vecine este suspendat din cauza războiului.
Are un salariu de 2 milioane de euro pe sezon
Mircea Lucescu a povestit, într-un interviu acordat publicației italiene Gazzetta dello Sport, cum a reușit să străbată lungul drum către casă, la revenirea în România.
„Au fost șaptesprezece ore grele între vamă și punctele de control. Ca să ieșim din oraș mergeam înainte cu 7 km/h, străzile erau blocate de mașinile celor care fugeau. După ce am ieșit din Kiev, am început să o luăm pe drumuri secundare, în timp ce pe drum ne-am întâlnit cu convoaiele de soldați care se îndreptau spre sud, pentru că între timp începuseră bombardamentele de la Marea Neagră
Am ajuns la granița cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Și acolo am văzut scene urâte, cu bărbați care însoțeau femei și copii până la graniță, asigurându-se că trec și apoi revenind. Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”, a spus Lucescu în interviul acordat publicației citate.
Mircea Lucescu s-a implicat și în refugierea fotbaliștilor străini de la Dinamo Kiev, dar și de la Sahtior Donețk, fosta sa echipă. De asemenea, a organizat aducerea în România a familiilor fotbaliștilor ucraineni de la campioana Ucrainei.