Câți bani a dat Simona Halep, de fapt, antrenorilor care au pregătit-o. Surprize mari pe listă

de: Alex Cazacu
21 08. 2020

De-a lungul carierei, Simona Halep a câștigat sume impresionante din tenis. Cu o parte din acești bani, ea și-a plătit antrenorii cu care a colaborat.

Câți bani a dat Simona Halep antrenorilor

Numărul doi mondial, Simona Halep a obținut de-a lungul carierei câștiguri impresionante din participarea la turneele din circuitul profesionist. Acum, campioana noastră ocupă locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive. Acest lucru o dovedesc și încasările sale. Constănțeanca a obținut în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020 o sumă impresionantă de bani. Simona Halep a încasat 10,9 milioane de dolari, 6,9 milioane fiind doar din premiile pe care le-a câștigat. Restul de 4 milioane de dolari au fost obținuți din sponsorizări, potrivit Forbes.

Sumele acestea sunt doar din ultimul an, prin urmare, Simona Halep are o avere mult mai mare obținută din tenis. Așadar și sumele oferite antrenorilor cu care a colaborat sunt pe măsură.Cel mai titrat dintre ei este Darren Cahill, australianul alături de care a cucerit în 2018 primul ei Grand Slam din carieră la Roland Garros. Salariul australianului este de peste un milion de dolari anual. Simona Halep și Darren Cahill au încetat să colaboreze în 2018, la solicitarea australianului, apoi au reluat-o la sfârșitul anului trecut.

Al doilea titlu de Grand Slam pentru Simona Halep

Simona Halep, în 2019, a cucerit al doilea turneu de Grand Slam din carieră. Aceasta avându-l ca antrenor pe Daniel Dobre. Potrivit surselor de la vremea respectivă, salariul lui Dobre se situa între 150,000 și 200,000 de euro, în funcție de performanțele Simonei.

Câți bani a dat Simona Halep, de fapt, antrenorilor care au pregătit-o. Surprize mari pe listă

Înainte de a cunoaște gloria Wimbledon, la începutul anului 2019, Simona Halep a colaborat pentru puțin timp cu antrenorul belgian Thierry Van Clemput, în turneul de la Doha, însă a renunțat la el. Asta în condițiile în care atunci se vorbea de o colaborare de lungă durată, avantajoasă pentru antrenor.