Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul 3 la WTA Roma. Premiile au scăzut dramatic din cauza pandemiei

Simona Halep merge mai departe la Roma și speră să câștige al treilea turneu din 2020

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la WTA Roma, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4. Este un succes firesc obținut de Halep, în fața jucătoarei de pe locul 99 în clasamentul WTA. Calificarea între ultimele 16 la turneul de categorie Premier 5 din Italia este recompensată cu un cec în valoare de 19.355 de euro. O sumă mult sub nivelul celor pe care le încasa în trecut. Dar pandemia de coronavirus a condus la scăderea substanțială a premiilor.

Simona Halep a câștigat aproape 40 de milioane de dolari pe parcursul întregii cariere exclusiv din premii

WTA Roma, de categorie Premier 5, este cel mai important turneu la care a participat Simona Halep până acum în 2020, cu excepția Australian Open. Iar dacă va reuși să câștige titlul, românca ar urma să primească un cec în valoare de 205.190 de euro. Un premiu destul de consistent, dar cu mult mai mic decât se oferea în 2019. 523.858 euro a primit Karolina Pliskova, învingătoarea de anul trecut.

Simona Halep speră să câştige al treilea ei turneu din 2020, la Roma, după succesele de la Dubai şi Praga.

Simona Halep a simțit pe pielea ei cât de mult a scăzut nivelul premiilor din circuitul WTA. Pentru titlul pe care l-a câștigat la Praga, în luna august, Halep a fost recompensată cu 25.000 de dolari. Cu siguranță cel mai mic premiu pe care l-a luat în ultimii ani pentru un turneu câștigat.

Simona Halep rămâne una dintre cele mai bogate jucătoare din tenisul feminin, cu un total al premiilor de aproape 40 de milioane de dolari. Doar Serena Williams, Venus Williams și Maria Șarapova au încasat sume mai mari. Iar pe ultimele două sunt șanse mari ca Simona să le depășească în următoarea perioadă. În vreme ce Serena, care se apropie de pragul a 100 de milioane de dolari, este intangibilă pe primul loc. În 2020, Simona Halep a încasat 1.469.594 dolari din premii. Mare parte din această sumă a venit datorită semifinalei de la Australian Open.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI