Câți bani a câștigat Jaqueline Cristian după turneul fantastic de la Linz. Românca urcă și 26 de locuri în clasament

de: Anca Lupescu
12 11. 2021

Jaqueline Cristian a fost aproape să câștige turneul de la Linz. Jucătoarea a urcat 26 de locuri în clasament.

Jaqueline Cristian a făcut spectacol cu Alison Riske

Sportiva româncă în vârstă de 23 de ani a fost pe cale să câștige prima finală a carierei la Linz, Austria. Ea a fost învinsă de Alison Riske, cu scorul de 6-2, 2-6, 5-1, după aproape două ore și jumătate.

Jaqueline Cristian are un parcurs grozav. După câteva meciuri de acomodare, românca a preluat controlul și și-a impus stilul agresiv de la început.

Adevarsara ei, Alison Riske, s-a străduit enorm să întoarcă loviturile plasate de româncă. Jaqueline a încheiat primul set cu 6-2, după 40 de minute.

Cu toate acestea, experiența lui Riske și-a spus cuvântul, iar americanca a început să joace agresiv. Jaqueline a început să greșească, lucru care s-a văzut pe tabelă, 6-2 pentru Riske în al doilea set, după 40 de minute.

Românca a încercat să se lupte, dar nu a fost suficient încât să câștige. Riske a ieșit învingătoare la finalul meciului. Acum, românca se mândrește cu o săptămână de poveste la turneul austriac, dar și cu cea mai bună clasare din carieră, pentru că a urcat cu 26 de locuri în WTA, fiind acum locul 74.

Câți bani a câștigat în turneul de la Linz

Și nu doar atât. Jaqueline Cristian a câșigat 21.400 de euro în urma meciurilor jucate în turneu.

Dacă ar fi câștigat în fața lui Alison Riske, românca s-ar fi ales cu nu mai puțin de 43.000 de euro.

„Sunt foarte fericită de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Simt că sunt cu adevărat o norocoasă câştigătoare, nu o pierzătoare norocoasă. Am pierdut în calificări, aşa că nu am avut multe aşteptări, dar iată unde sunt!”, a spus Cristian după calificarea în semifinale.

Românca a fost eliminată în calificări, dar a ajuns pe tabloul principal după retragerea de ultim moment a Soranei Cîrstea.

A trecut în primul tur de Rakhimova, iar în runda următoare a beneficiat de pe urma accidentării suedezei Peterson, care s-a retras în primul set.

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe rusoaica Kudermetova.