Catedrala naturală, din copaci, îți arată că orice este posibil: cum s-a creat

de: Puiu Alexandru
30 12. 2019

În cazul în care ai, în egală măsură, o fascinație pentru natură și religie, vei fi plăcut impresionat de această creație fascinantă, o catedrală naturală.

Când vine vorba de imaginație, fiecare dintre noi vede alte posibilități în lumea înconjurătoare. În cazul lui Giuliano Mauri, artistul italian a văzut posibilitatea realizării unei construcții naturale pentru a-și manifesta fascinația și respectul pentru mediul înconjurător.

În timp ce majoritatea oamenilor taie copaci pentru a construi ceva nou. Giuliano a mai plantat câțiva pentru a-și materializa proiectul său fantastic. Având în vedere că se baza pe creșterea naturală a arborilor pentru a-și finaliza proiectul, era evident că va dura. A început în 2001, la baza Muntelui Arera, în Bergamo, o regiune din nordul Italiei. Din păcate, după 8 ani, a decedat. Un an mai târziu, ansamblul a fost finalizat cu ajutorul Națiunilor Unite, ca parte a Anului Internațional al Biodiversității.

La ora actuală, tot ceea ce vedeți în imaginile alăturate a devenit un memorial pentru talentul deosebit și viziunea artistică a autorului, Giuliano Mauri. Numele ansamblului este Catedrala Copacilor sau Cattedrale Vegetale. Pentru că proiectul se află într-o perpetuă evoluție, nimeni nu știe exact cum va arăta peste 10 sau 20 de ani, dar puteam spera.

În final, Catedrala Copacilor ar trebui să se apropie destul de mult de accepția generală de catedrală. În acest scop, Mauri a început cu două rânduri de copaci ca, până la final, să se extindă până la 42 de ”coloane”, organizate în cinci zone.

În faza inițială, pentru a controla, pe cât posibil, creștere copacilor, a construit un fel de cuști naturale, din lemn. În interiorul lor, a plantat puieți și a realizat niște crânguri. În principal, s-a axat pe răsaduri de carpen pentru construcția sa. Dacă totul merge bine, acoperișul catedralei ar trebui să fie format din crengile copacilor și frunze din coroana lor.