Câte ouă trebuie să folosești când faci chiftele. Greșeala făcută de multe gospodine
Chiftelele ies întotdeauna fragede, gustoase și niciodată uscate – cu condiția să fie preparate cu ingredientele potrivite. Nu doar produsele pe care le folosești sunt importante, ci și cantitatea în care le utilizezi. Află în rândurile următoare tot ce trebuie să știi ca să-ți iasă perfecte. Câte ouă trebuie să folosești când faci chiftele.
Nimic nu este mai satisfăcător decât o porție de mâncare savuroasă. Indiferent ce gătești, dacă ai pus suflet, cu siguranță vei dori ca preparatul să iasă delicios. Chiftelele pot fi consumate atât separat, cât și ca parte dintr-o masă mai complexă, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.
Câte ouă trebuie să folosești când faci chiftele
Poate fi ușor, la o primă vedere, să gătești biluțe din carne. Adevărul e că multe dintre gospodine nu sunt mulțumite de rezultatul final. Chiftelele ba ies prea crude, ba prea arse, ba sunt prea moi, ba își pierd forma… De obicei, toate aceste lucruri se întâmplă din cauză că folosim o cantitate prea mare dintr-un anumit ingredient.
Nu de puține ori, ouăle dau mari bătăi de cap bucătăreselor. Este important să folosești ouă proaspete la prepararea chiftelelor. De altfel, recomandat e ca toate ingredientele să fie proaspete. Carnea nu ar trebui folosită dacă a fost congelată în prealabil. La fel este și cazul ierburilor, a verdețurilor.
Revenind la ouă, acestea joacă un rol foarte important în prepararea chiftelelor. Dacă nu adăugăm ouă în compoziția de carne, riscăm ca biluțele să se sfărâme în timp ce se fierb. Totuși, trebuie să știm că ouăle se folosesc în cantitatea moderată, altfel ele vor întări exagerat carnea.
Scopul ouălor nu este să înmoaie amestecul de carne, așa cum s-ar crede. Rolul real al ouălor este să lege compoziția. La fiecare jumătate de kilogram de carne trebuie să folosești un singur ou. Chiftelele vor ieși, cu siguranță, fragede și moi.
Alte trucuri pentru prepararea chiftelelor
Carnea joacă un rol crucial în aroma chiftelelor. De obicei, nu se recomandă utilizarea cărnii ce prezintă procente scăzute de grăsime. Grăsimea face chiftelele mai fragede. Prin urmare, cele mai experimentate gospodine recomandă ca amestecul de carne folosit pentru chiftele să aibă o cantitate de aproximativ 80-85% grăsime.
Nu folosi niciodată doar un singur tip de carne pentru prepararea chiftelelor. Cel mai bine este să combini carnea de vită cu carnea de porc. Pe lângă faptul că vei avea cheltuieli mai puține, sigur vei observa că aroma cărnii este mult mai diferită.
Nu în ultimul rând, gospodinele folosesc, de obicei, apă pentru a forma biluțele din carne. Unele bucătărese susțin că înlocuirea apei cu lapte integral poate ajuta la aromatizarea mai puternică a cărnii.