Câte ouă se pun în umplutura de sarmale, de fapt. Greşeala care le poate strica, doar aşa ies pufoase

de: Sabina Anastasia
05 11. 2022

Sarmalele românești nu lipsesc niciodată de pe mesele pregătite de sărbători. Gospodinele românce pregătesc acest preparat tradițional atât la Crăciun și Paști, cât și cu ocazia pomenirii sfinților amintiți în Calendarul Ortodox. Sarmalele nu sunt dificile de pregătit, însă necesită atenție. Vezi câte ouă se pun în umplutura de sarmale pentru a ieși pufoase.

Cum prepari cele mai pufoase sarmale

Nu există o rețetă de bază, când vine vorba despre prepararea sarmalelor tradiționale. Fiecare gospodină le prepară în funcție de propriile sale gusturi și preferințe. Există, însă, câteva reguli care trebuie respectate cu sfințenie dacă vrem ca rezultatul final să fie o mâncare gustoasă și pufoasă.

În primul rând, ce trebuie să facem este să alegem varza murată potrivită. Recomandat este să pregătim câte două, trei verze murate când vrem să gătim sarmale. În acest fel, vom putea să alegem cele mai frumoase frunze de varză pentru a rula compoziția din carne. În funcție de tipul de frunză ales, umplutura va fierbe mai repede sau mai greu.

Majoritatea gospodinelor preferă să folosească varză murată pregătită acasă. La nevoie, frunzele de varză murată se pot și cumpăra din supermarket sau din piață. Totuși, gustul și aroma mâncării nu vor mai fi la fel. Sarmalele tradiționale se gătesc pe bază de varză pregătită pentru iarnă acasă.

Umplutura de carne necesită, de asemenea, o atenție deosebită. Cele mai experimentate gospodine indică combinarea mai multor tipuri de carne, în așa fel încât mâncarea să nu fie grea pentru stomac. Totuși, se recomandă utilizarea cărnii de porc. Grăsimea din carne face sarmaua fragedă, după ce a fost fiartă.

Câte ouă se pun în umplutura de sarmale

Sarmalele vor ieși pufoase, dacă sunt gătite pe bază de carne de porc cu grăsime. Însă un rol important în frăgezimea acestui fel de mâncare îl joacă și orezul. Niciodată nu trebuie introdus orez în cantitate exagerată în umplutura de carne.

Boabele de orez trebuie să aibă suficient spațiu, precum și suficient lichid pe care să îl absoarbă ca sarmalele să iasă pufoase. O regulă generală ar fi ca la fiecare 1 kg de carne tocată să se folosească 100 grame de orez.

Una dintre cele mai mari dileme ale gospodinelor este câte ouă să adauge în umplutura pentru sarmale. Deși multe rețete indică folosirea ouălor în compoziția pentru sarmale, adevărul este că acest ingredient ar trebui evitat. Cei mai experimentați bucătari nu introduc niciodată ouă în sarmale. Mâncarea nu va ieși pufoasă. Umplutura de carne se va întări.