Câte minute trebuie să ții carnea la temperatura camerei înainte să o pui pe grătar. Vei avea fripturile delicioase și aromate
Și ție îți plac fripturile? Dacă răspunsul este afirmativ, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos care sunt secretele unei fripturi delicioase. Playtech Știri îți arată câte minute trebuie să ții carnea la temperatura camerei înainte să o pui pe grătar. Rezultatul final te va impresiona negreșit!
Secretele unei fripturi delicioase. Ce tip de carne să alegi pentru un gust savuros
Nu mai este o noutate pentru nimeni că românii sunt mari iubitori de carne – în mod special, de carne de porc. Mini-vacanța de 1 mai este ocazia perfectă pentru a savura preparate pe bază de carne. Friptura este una dintre mâncărurile care, alături de mici, este nelipsită de pe mesele petrecăreților în aceste zile.
Nu este deloc dificil să gătești o friptură delicioasă. Există câteva secrete care te pot ajuta să obții un rezultat excelent. În primul rând, este vorba despre tipul de carne pe care îl alegi. Este bine să cauți o bucată de carne bine marmorată cu grăsime, pentru că aceasta din urmă va oferi aromă și frăgezime preparatului.
Foarte importantă este temperatura cărnii la momentul în care o gătești. În general, nu este recomandat să menții carnea la temperatura camerei mult timp înainte de a o găti. Totul, dintr-un motiv foarte simplu: riscul de dezvoltare a bacteriilor ce pot conduce la dezvoltarea a diverse afecțiuni crește. Cel mai bine este să gătești carnea imediat după ce o cumperi.
Câte minute trebuie să ții carnea la temperatura camerei înainte să o pui pe grătar
Totuși, dacă este nevoie să o ții la frigider, poate peste noapte, ca să o gătești a doua zi, ai grijă să nu o lași prea mult timp la temperatura camerei. Dacă vrei să prepari carnea pe grătar, sub formă de friptură, scoate-o din frigider cu aproximativ 45 de minute înainte de a o găti. Va ajunge la temperatura camerei fără să ofere bacteriilor șansa de a se înmulți.
În mod evident, timpul menționat poate să varieze în funcție de tipul de carne pe care vrei să-l gătești, cât de groasă este și alte detalii de felul acesta. Dacă bucățile de carne sunt prea rigide, le poți pune în apă călduță. Vor ajunge la temperatura camerei mult mai rapid și vor fi perfecte pentru gătit.
Nu fi zgârcit când vine vorba despre condimentarea bucăților de carne. Asezonează generos friptura cu sare și piper, pe lângă care poți adăuga și alte ingrediente, în funcție de preferințe (de exemplu: usturoi și rozmarin). Pune, apoi, carnea pe grătar și las-o să se prăjească până când începe să creeze o crustă. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat!