Câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante. Secretul e altul, ce să faci înainte să le pui în tigaie
Câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante? Marea majoritate a gospodinelor când vor să prepare ceva rapid de mâncare se gândesc imediat la șnițele. Porblema nu este de praprat în since, ci de cât de crocante ies. Șnițelele sunt un preparat pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții, chiar dacă nu-l știm după nume. Carnea este bătută subțire, ușor pane și prăjită. De fapt, ar trebuii prășite până la perfecțiune, să iasă crocante și aurii. Deși șințelele sunt surprinzător de rapid de preparat încât probabil că vă veți trezi pregătindu-le de fiecare dată când vă va veni pofta, problema totuși rămâne. Așa că ne-am decis, dragi gospodine, să vă spunem câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante. Din start vă spunem că secretul e altul. Trebuie să știi ce să faci înainte să le pui în tigaie. Așa că, hai să vedem care este acest secret.
Secretul pentru șnițelele crocante și aurii
Cel mai cunoscut preparat, pentru majoritatea dintre noi, este wiener schnitzel atunci când ne gândim la acest preparat simplu și rapid. „Wiener schnitzel” este un stil de șnițel preparat în mod tradițional cu carne de vițel.
Este un fel de mâncare regională protejată, specifică Germaniei și Austriei. Șnițelele germane, sau Schweineschnitzel, sunt preparate în mod tradițional cu carne de porc care este, de asemenea, bătută subțire și are o pane fragedă și crocantă.
O regulă în prepararea acestora este aceea că, în primul rând, carnea trebuie să fie bătută subțire. Carnea trebuie să aibe o grosime de aproximativ 6 mm, altfel nu este șnițel.
De asemenea, bătutul cărnii o frăgezește și o face mai fragedă. Prin acest procedeu se obține o bucată de carne mai suculentă care se gătește mai repede.
Abundă mașinile de frăgezit și de bătut carnea, dar bucătarii consideră că celebra rolă franceză este cea mai eficientă unealtă pentru această treabă.
Află câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante
În cele ce urmează avem cel puțin trei trucuri care îți arată câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante. Dacă vei șine cont de ele, cu siguranță o să aveți șnițelele perfect crocante și aurii.
Așadar, să trecem la treabă!
O regulă extrem de importantă pentru a avea șnițele crocante este fără pane groasă. Pentru a obține o crustă foarte fină și foarte crocantă, folosiți procedura standard de panare.
Asta înseamnă un strat de făină, urmat de un strat de ou și, în final, un strat de pesmet. Ar putea fi tentant să recurgeți la pesmet, a urma urmei, sunt destul de crocante, dar acestea vor da un strat mult mai gros.
Pesmetul fin este cel mai bun pentru șnițelele tale. De asemenea, nu lăsați carnea de porc acoperită să stea prea mult timp înainte de a o prăji. Cu cât stă mai mult, cu atât mai mult se întărește și se îngroașă.
Rețeta perfectă de șnițele crocante
Acm că ați aflat secretul, a venit momentul și rețetei perfecte de șnițele crocante. N-am uitat de ea, așa că iată ce aveți nevoie și care sunt pașii pentru un preparat gustos:
Ingredientele necesare
- 4 cotlete de porc dezosate
- 1/2 cană de făină, împărțită
- 1 linguriță de sare
- 2 ouă mari
- 1 cană de pesmet fin
- 1 cană de ulei de canola sau vegetal, împărțit
Ustensilele de bucătărie
- Cupe de măsurare
- 2 farfurii de plăcintă sau boluri puțin adânci
- Pungă cu fermoar
- Ciocan pentru carne sau un ac de rulat
- Tigaie din fontă
Modul de preparare. Așa ies șnițelele perfect crocante și aurii
Se bate carnea de porc subțire. Puneți cotletele într-o pungă cu fermoar de un litru. Folosind partea plană a unui ciocan de carne sau a unui știft de rulare, bateți-le până la o grosime de 6 mm.
Presărați cotletele aplatizate cu 1/4 cană de făină, și faceți acest lucru în interiorul pungii pentru a evita să faceți mizerie și să murdăriți un alt bol.
Scoateți cotletele de porc din pungă și puneți-le deoparte. Repetați cu celelalte 2 cotlete de porc.
Asezonați cotletele de porc făinoase pe fiecare parte cu sare. Bateți ouăle împreună într-un vas puțin adânc, ar merge o tavă de plăcintă merge bine, și puneți pesmetul într-un alt bol puțin adânc.
Înmuiați fiecare cotlet de porc în amestecul de ouă, urmat de amestecul de pesmet. Puneți carnea de porc acoperită deoparte în timp ce încălziți uleiul.
Încălziți 1/2 cană de ulei într-o tigaie cu laturi drepte de 30 cm la foc mediu-mare până când devine strălucitor.
Așezați 2 dintre bucățile de carne de porc în tigaie și prăjiți-le până devin aurii, 3 până la 4 minute pe fiecare parte. Scoateți cotletul gătit pe o farfurie și repetați cu uleiul rămas și cu celelalte 2 cotlete de porc.
O ultimă recomandare dacă nu îți place carnea de porc
Nu sunteți un fan al cărnii de porc? Încercați această rețetă cu 2 piepturi mari de pui dezosate și fără piele, aproximativ 500de grame în total, și tăiați fiecare piept în jumătate înainte de a le bate subțire.
Concluzie
Ai acum toate datele pentru a face cel mai bun preparat. Ți-am spus și câte minute lași șnițelele la prăjit ca să iasă crocante, așa că treci la treabă. Baftă și poftă bună!