Câte milioane de euro valorează Ianis Hagi, de fapt. Fiul lui Gică Hagi a dat marea lovitură

Câte milioane de euro valorează Ianis Hagi, de fapt. Fiul lui Gică Hagi a dat marea lovitură
Ianis Hagi poate da lovitura vietii sale

Glasgow Rangers plătea 3 milioane de lire sterline pentru a-l achiziționa pe Ianis Hagi de la Genk. De atunci valoarea jucătorului român a crescut, odată cu prestațiile sale în Scotish Premiere League. Astăzi românul ar fi ofertat de echipe importante din campionatele Europei dar și din Statele Unite ale Americii.

Valoarea lui Ianis Hagi a crescut în ultimul an

Glasgow Rangers este echipa momentului în campionatul scoțian, după câștigarea titlului. În toată această perioadă Ianis Hagi și-a adus aportul la victoriile importante, iar cota sa a crescut în acest an. Vedeta Rangers Ianis Hagi a fost aleasă într-o listă de cei mai bine cotați jucători de fanii scoțieni.

Odată cu prestațiile au început să curgă și ofertele din alte campionate importante din Europa. Printre cele mai recente și vehiculate este oferta venită din Il Calcio, de la Lazio. Presa italiană vorbea la începutul acestei luni de interesul italienilor pentru jucătorul român.

Conform Playsport.ro s-a stabilit și  prețul pe care l-ar cere Glasgow Rangers pentru român, în cazul unui posibil transfer. Glasgow Rangers ar cere în acest moment 12 milioane de euro pentru internaționalul român.

Lazio îl vrea pe Ianis pentru 6 milioane de euro

Interesul echipei italiene pentru Ianis Hagi este încă de pe vremea când românul era la Genk. Odată cu transferul acestuia la Glasgow, Lazio și-a menținut interesul față de jucător. Lazio îl dorește în continuare pe român, dar nu pentru 12 milioane, ci doar pentru 6 milioane de euro.

Italienii atât sunt dispuși în acest moment să ofere pentru jucător. Chiar și așa, dacă l-ar lăsa să plece la Lazio, Glasgow Rangers ar ieși în câștig, având în vedere prețul plătit celor de la Genk. La momentul transferului Glasgow plătea pentru Ianis 3,4 milioane de lire.

Taxa inițială introdusă în acordul de împrumut al lui Hagi a fost de 4,45 milioane de lire sterline, dar Rangers au reușit să negocieze un preț redus de 3 milioane de lire sterline, împărțit pe o perioadă de trei ani, potrivit Sky Sports News.

Nicolae Stanciu, starul Slaviei din Praga, l-a felicitat pe Ianis Hagi pentru că i-a ajutat pe Rangers să ajungă la 55 de titluri de ligă câștigate după ce perechea s-a confruntat în Europa League. Cei doi jucători au fost integraliști în întâlnirea dintre Slavia Praga și Glasgow, meci încheiat la egalitate, 1-1.

La începutul aventurii sale din Premiership, tânărul de 22 de ani s-a străduit să se mențină în primul XI la Glasgow A avut momente în care a fost criticat pentru prestațiile sale slabe, dar și lăudat de presă și fani atunci când a reușit să-și aducă echipa în avantaj.

Acum este campion în Scoția cu Glasgow Rangers, iar viitorul arată luminos pentru tânărul fotbalist român. Rămâne de văzut ce se va întâmpla din sezonul nou de Premiership, sau dacă va fi transferat la o altă echipă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI