03 iul. 2024 | 13:09

Câte medii de 10 s-au luat la Evaluarea Națională 2024. Județele din România fruntașe la note maxime

News
Câte medii de 10 s-au luat la Evaluarea Națională 2024. Județele din România fruntașe la note maxime
Câte note de 10 s-au luat la Evaluarea Națională 2024

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost publicate, miercuri, la prânz, de către Ministerul Educației. Amintim că media de la acest examen reprezintă 100% media de admitere la liceu, pentru al doilea an la rând, după 20 de ani. Câte medii de 10 s-au luat anul acesta?

65 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024

Pentru al cincilea an la rând, notele elevilor la Evaluarea Națională 2024 sunt anonime. Pentru a vedea mediile obținute la examen, fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală.

Potrivit Ministerului Educației, 65 de elevi, care au absolvit clasa a VIII-a, au media 10 la Evaluarea Națională 2024, înainte de contestații.

„65 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 429 (anul trecut) și 221 (în anul 2022)”, a transmis Ministerul Educației.

Capitala e fruntașă la note de 10

În Capitală sunt cele mai multe medii de 10: 28 candidați au luat notă maximă la ambele probe scrise. Pe locul al doilea se află județul Iași, cu 7 medii de 10, iar pe al treilea loc este județul Cluj (6 medii maxime).

Spre deosebire de anul 2023, numărul candidaților cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 a scăzut cu peste 84%, din păcate! Anul trecut, Bucureștiul a condus detașat clasamentul mediilor de 10 la Evaluarea Națională cu 94 de elevi. Pe locul al doilea s-a clasat județul Iași, cu 28 de medii de 10, iar pe al treilea loc a fost județul Cluj (24 de medii maxime).

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2024 pot depune contestații la centrele de examen sau le pot transmite electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Absolvenții clasei a VIII-a care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele trebuie semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Accident îngrozitor pe munte. O femeie, târâtă de teleferic până în prăpastie, sub ochii soțului și copiilor
EVZ.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Digisport.ro
FOTO ”Bestia” lui Gigi Becali! Valorează 1.600.000€ și s-a transformat total într-un an la FCSB
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
Adio, hipoglicemie, dimineața! Trucul simplu care te scapă de tremur și dureri de cap. Dr. Mihail: „Crezi că trebuie să mânci ceva dulce, atunci te înșeli”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
VIDEO. Din povețele lui Nicolae Iorga: „Atunci când toată lumea tace, în țara asta se naște un prost”. Cu istoricul Alex Mihai Stoenescu la „Hai România”
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro