Câte limbi se vorbesc în Mexic, cel mai vizitat stat din America Latină? Vei fi uimit, sigur nu ai știut

de: Andrei Simion
22 03. 2024

Mexicul este o atracție turistică nu doar prin prisma plajelor sale imaculate și viața de noapte intensă, ci și pentru bucătăria de clasă mondială, precum și pentru ospitalitatea celor care locuiesc acolo.

Mexic, cea mai atractivă țară din America Latină

Mexicul, una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume a devenit interesantă și pentru români, astfel că aceștia sunt curioși să afle câte limbi se vorbesc în Mexic.

Țara din America Latină este, în plus, un loc cu o istorie de zeci de mii de ani și casa mai multor culturi.Astfel, cei care ajung în Mexic au ocazia să descopere cele mai surprinzătoare curiozități despre această locație.

In Mexic se vorbesc nu mai putin de 69 de limbi

Câte limbi se vorbesc în Mexic, de fapt

Astfel, cei care vor să știe câte limbi se vorbesc în Mexic, de fapt, or să rămână surprinși când vor afla că în această țară, în total, se vorbesc nu mai puțin de 69 de limbi.

În afară de spaniolă, se mai regăsesc o multitudine de limbi indigene care au reușit să reziste de-a lungul sutelor de ani. Printre cele mai populare sunt limbile nauatle, yucateque maya și mixteca.

Este bincunoscut faptul că, în SUA, mexicanii reprezintă cel mai mare segment de populație născut în străinătate. Pe de altă parte, ceea ce puțini știu este faptul că cetățenii americani reprezintă cel mai mare grup de emigranți din Mexic.

Potrivit recensământului din 2010, peste 750.000 de cetățeni americani trăiesc în Mexic. Asta înseamnă că sunt mai mulți americani care emigrează în Mexic decât mexicani care imigrează în SUA.

Dispariția dinozaurilor a pornit din Mexic

O altă curiozitate despre Mexic, care este o atracție turistică, este aceea că asteroidul Chicxulub s-a ciocnit cu Pământul în Peninsula Yucatan din actualul Mexic în urmă cu aproximativ 66 de milioane de ani.

Atunci s-a declanșat o iarnă forțată care a dus la dispariția a aproximativ 75% din speciile de pe Pământ.

Evenimentul a pus capăt domniei de 165 de milioane de ani a dinozaurilor, permițând mamiferelor să se dezvolte nestingherite.

Câte soiuri de porumb are Mexicul

După ce am aflat câte limbi se vorbesc în Mexic, respectiv 69, cei interesați de această destinație trebuie să știe că în Mexic există nu mai puțin de 59 de soiuri de porumb.

O altă atracție a Mexicului este aceea că acolo se află cel mai mic vulcan din lume. Cuexcomate are o înălțime de doar 13 metri și este posibil să se intre în craterul lui, fiind prevăzut chiar și cu scări de acces.

Vulcanul Cuexcomate, cel mai mic din lume

Mexicul, cel mai vizitat stat din America Latină

Nu în ultimul rând, Mexicul atrage turiștii cu locuri pline de viață, cum este Cancun, în Caraibe, și Guanajuato, fiind cea mai vizitată destinație turistică din America Latină.

Conform Statista, Mexic primește cel mai mare număr de vizitatori internaționali din America Latină, cu 41.5 milioane de sosiri anuale. La distanță mare, pe locul doi, se află Argentina, cu doar 6.9 milioane de sosiri.