Câte clase a absolvit Ion Țiriac. A fost exmatriculat din liceu, iar motivul l-a dezvăluit abia acum: „Prost nu eram”

de: Ștefan R. Apostol
10 09. 2024

Atăzi unul din cei mai importanți miliardari români, și cu o carieră sportivă invidiată de mulți, Ion Țiriac a fost un elev problemă în perioada tinereții. Recent, omul de afaceri avea să recunoască că a fost exmatriculat din liceu, iar motivul l-a dezvăluit abia acum. Tot recent s-a aflat, de fapt, și câte clase a absolvit Ion Țiriac.

Ion Țiriac a fost exmatriculat din liceu

Pe vremea când celebrul miliardar în vârstă de 85 de ani era elev, se pare că nu a fost un adevărat model de conștiinciozitate. Ba mai mult, așa cum recunoștea recent, a fost exmatriculat din liceu, iar motivul avea să-l explice cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”:

”Primarul de la Brașov… Taică-su mi-a fost profesor la „Șaguna”, înainte să mă dea afară din liceu.

În clasa a noua m-au dat afară din liceu. Păi făceam numai sport. Prost nu eram.

Din punct de vedere academic, n-avea cum să mă dea. Dar, în sfârșit”, a povestit Ion Țiriac în emisiunea Prietenii lui Ovidiu.

Momentul se întâmpla în liceul „Andrei Șaguna”, din Brașov, unde și-a făcut studiile primare și de liceu. Ulterior, Ion Țiriac avea să fie reintegrat în sistem, și va reuși recordul de a face două clase în doar 4 luni de zile.

Câte clase a absolvit Ion Țiriac

Motivul pentru care revenea pe băncile liceului era prietenia de familie cu celebrul Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru al României Socialiste în perioada de tristă amintire.

Astfel, tânărul Ion Țiriac termina clasele a IX-a și a X-a în doar 4 luni, recuperând perioada în care fusese exmatriculat.

„Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștința în fața familiei Maurer. Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui știa situația mea.

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi bacalaureatul”, a mai povestit celebrul miliardar Ion Țiriac.

Maestru Emerit al Sportului și unul din marii miliardari de azi

În ceea ce privește câte clase a absolvit Ion Țiriac, a terminat cu brio liceul, ulterior devenind și absolvent al Institutului de Cultură Fizică și Sport (IEFS), luându-și licența în 1964.

La câțiva ani buni de la absolvire Ion Țiriac primea și titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Ajuns azi la venerabila vârestă de 85 de ani, și considerat unul din miliardarii României, Ion Țiriac rămâne în istoria tenisului ca unul din cei mai importanți sportivi, atât la nivel național, dar și la nivel mondial.